Золофт - інструкція, застосування, аналоги препарату

Золофт фото упаковки

Застосування Золофту 

Золофт - склад і форма випуску препарату

Золофт: як приймати препарат

Золофт - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Золофту

Золофт є антидепресантом. Його активний компонент вибірково блокує процес зворотного захоплення в нервових клітинах нейромедіатора серотоніну.

Застосування Золофту 

Препарат показаний для лікування таких розладів:

великі депресивні епізоди. Запобігання рецидиву великих депресивних епізодів;

панічні розлади з наявністю або відсутністю агорафобії;

обсесивно-компульсивний розлад (ОКР) у дорослих та дітей 6–17 років;

соціальний тривожний розлад;

посттравматичний стресовий розлад (ПТСР).

Золофт - склад і форма випуску препарату

діюча речовина: сертралін; одна таблетка, вкрита плівковою оболонкою, містить сертраліну гідрохлорид у кількості, еквівалентній 50 мг сертраліну;

допоміжні речовини: кальцію гідрофосфат дигідрат, целюлоза мікрокристалічна, гідроксипропілцелюлоза, натрію крохмальгліколят, магнію стеарат, Opadry білий (гідроксипропілметилцелюлоза, титану діоксид (Е 171), поліетиленгліколь, полісорбат 80), Opadry прозорий (гідроксипропілметилцелюлоза, поліетиленгліколь).

Таблетки, вкриті плівковою оболонкою. Основні фізико-хімічні властивості: білі, вкриті плівковою оболонкою таблетки капсулоподібної форми з тисненням «Pfizer» з одного боку та «ZLT 50» з іншого. Таблетки мають функціональну риску поділу між написами «ZLT» та «50».

Золофт: як приймати препарат

Золофт приймати 1 раз на добу (вранці або ввечері). Таблетки можна приймати незалежно від вживання їжі.

Початок лікування

Депресія та ОКР. Лікування сертраліном слід розпочинати з дози 50 мг/добу.

Панічні розлади, ПТСР та соціальний тривожний розлад. Лікування слід розпочинати з дози 25 мг/добу.

Титрування дози

Депресія, ОКР, панічні розлади, соціальний тривожний розлад та ПТСР. У пацієнтів, які не відповідають на дозу 50 мг, ефект може бути досягнутий при підвищенні дози. Корекцію дози слід здійснювати з кроком у 50 мг з інтервалами не менше одного тижня, до досягнення максимальної дози 200 мг/добу.

Застосування дітям

Діти та підлітки з обсесивно-компульсивним розладом

Підлітки віком 13–17 років: початкова доза становить 50 мг 1 раз на добу.

Діти віком 6–12 років: початкова доза становить 25 мг 1 раз на добу. Через 1 тиждень дозу можна збільшити до 50 мг 1 раз на добу.

Золофт - протипоказання, побічні ефекти

  • Підвищена чутливість до діючої речовини або до будь-якої з допоміжних речовин.
  • Протипоказане одночасне застосування сертраліну разом з інгібіторами моноаміноксидази (МАО) незворотної дії у зв’язку з ризиком розвитку серотонінового синдрому з проявами таких симптомів як збудження, тремор та гіпертермія. Розпочинати терапію сертраліном не можна щонайменше протягом 14 днів після припинення курсу лікування інгібітором МАО незворотної дії. Застосування сертраліну слід припинити щонайменше за 7 днів до початку терапії інгібітором МАО незворотної дії.
  • Протипоказане одночасне застосування сертраліну та пімозиду.
  • Сертралін не слід застосовувати для лікування дітей та підлітків, за винятком пацієнтів з обсесивно-компульсивним розладом віком 6–17 років. 
  • Застосування препарату у період годування груддю не рекомендовано, за винятком випадків, коли, на думку лікаря, користь від прийому препарату перевищує ризик.
  • Не існує добре контрольованих досліджень препарату з участю вагітних жінок.

Аналоги Золофту

  • Асентра
  • Дебітум
  • Емотон
  • Залокс
  • Серліфт

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся