Золадекс - інструкція, застосування, аналоги препарату

Золадекс фото упаковки

Золадекс - склад і форма випуску препарату

Золадекс: як приймати препарат

Золадекс  - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Золадексу

Золадекс - є синтетичним аналогом природного лютеїнізуючого гормону – рилізинг гормону (ЛГ-РГ). При постійному застосуванні Золадекс інгібує виділення гіпофізом ЛГ, що призводить до зниження концентрації тестостерону в сироватці крові у чоловіків і концентрації естрадіолу в сироватці крові у жінок.

Застосування Золадексу

Показання.

Рак передміхурової залози.

Лікування раку передміхурової залози у наступних випадках:

- лікування метастатичного раку передміхурової залози – застосування Золадексу сприятливо впливало на виживаність, подібне до ефекту хірургічної кастрації;

- лікування місцеворозповсюдженого раку простати як альтернатива хірургічній кастрації – застосування Золадексу сприятливо впливало на виживаність, подібне до ефекту застосування антиандрогену;

- як ад’ювантна терапія до променевої терапії у пацієнтів з локалізованим раком передміхурової залози високого ризику або місцево-розповсюдженим раком  передміхурової залози – застосування Золадексу покращувало виживаність без ознак хвороби та загальну виживаність;

- як неоад’ювантна терапія, що передує променевій терапії, у пацієнтів з локалізованим раком передміхурової залози високого ризику або місцеворозповсюдженим раком передміхурової залози  – застосування Золадексу покращувало виживаність без ознак хвороби;

- як ад’ювантна терапія до радикальної простатектомії у пацієнтів з місцеворозповсюдженим раком простати та високим ризиком прогресування захворювання – застосування Золадексу покращувало виживаність без ознак хвороби.

Рак молочної залози. Лікування поширеного раку молочної залози, чутливого до гормонального впливу, у жінок у період перед- та  перименопаузи.

В якості альтернативи хіміотерапії в рамках стандартного лікування жінок у період перед/перименопаузи із естроген-рецептор (ER) позитивним раннім раком молочної залози.

Ендометріоз. Полегшує симптоми, включаючи біль, зменшення розміру та кількості ендометріальних ушкоджень.

Потоншання ендометрія. Для попереднього потоншання ендометрія перед його абляцією або резекцією.

Фіброми матки. У поєднанні з терапією препаратами заліза для поліпшення гематологічного статусу хворих  на анемію із фібромами перед хірургічною операцією.

При екстракорпоральному заплідненні. Десенсибілізація гіпофіза при підготовці до стимуляції суперовуляції.

Золадекс - склад і форма випуску препарату

Склад:

діюча речовина: 1 капсула для підшкірного введення пролонгованої дії містить гозереліну ацетат еквівалентно 3,6 мг гозерелін-основи;

допоміжні речовини: сополімер лактиду та гліколіду.

Лікарська форма. Капсула для підшкірного введення пролонгованої дії.

Золадекс: як приймати препарат

Спосіб застосування та дози.

Слід з обережністю вводити Золадекс у передню черевну стінку через близькість нижньої надчеревної артерії та її відгалужень.

Особливої обережності потрібно дотримуватися при застосуванні препарату Золадекс пацієнтам з низьким ІМТ та/або тим, хто отримує препарати для повної антикоагуляції.

Дорослі

1 капсулу (3,6 мг)  препарату  Золадекс  вводити  підшкірно  у  передню черевну стінку кожні 28 днів. Тривалість введення препарату Золадекс при онкологічних захворюваннях коригує лікар індивідуально для кожного хворого.

Золадекс  - протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання.

  • Відома гіперчутливість до гозереліну ацетату або до інших аналогів ЛГ-РГ (лютеїнізуючого гормону – рилізинг гормону).
  • Період вагітності або годування груддю.
  • Дитячий вік.

Побічні реакції.

До найбільш поширених небажаних реакцій належали припливи, спітніння та реакції у місці введення.

Аналоги Золадексу

Газерелін Алвоген

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся