Випросал - інструкція, застосування, аналоги препарату

Випросал фото упаковки

Застосування Випросалу

Випросал - склад і форма випуску препарату

Випросал: як приймати препарат

Випросал - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Випросалу

Засоби, що застосовують місцево при болю у суглобах та м’язах. Основною діючою речовиною мазі є отрута гадюки звичайної (Venenum viperae berus), що містить фосфоліпазу, фосфодіестеразу, гіалуронідазу та інші активні речовини. Отрута гадюки містить також пептиди специфічної дії, які є причиною гемолізу, збільшують проникність капілярів, впливають на згортання крові. При місцевому застосуванні отрута гадюки має подразнювальну та болезаспокійливу дію.

Інші діючі речовини мазі, що подразнюють чутливі нервові закінчення, чинять місцево- подразнювальну та болезаспокійливу дії. Крім болезаспокійливої дії камфори, саліцилова кислота та олія терпентинна мають також антисептичну дію, а саліцилова кислота ‒ кератолітичну дію.

Застосування Випросалу

Болезаспокійливий засіб для зовнішнього застосування при болю у суглобах та м’язах.

Випросал - склад і форма випуску препарату

Форма випуску – мазь, білого або білого зі злегка жовтуватим відтінком кольору з запахом камфори та олії терпентинної.

Склад. Діючі речовини: отрута гадюки звичайної суха, камфора рацемічна, олія терпентинна, кислота саліцилова.

1 г мазі містить 0,05 МОД отрути гадюки звичайної сухої, 30 мг камфори рацемічної, 30 мг олії терпентинної, 10 мг кислоти саліцилової.

Допоміжні речовини: парафін білий м’який, спирт цетостеариловий, парафін, натрію цетостеарилсульфат, гліцерин, натрію хлорид, вода очищена.

Випросал: як приймати препарат

Для зовнішнього застосування. На хвору ділянку наносити маленькими порціями 5-10 г (1-2 чайні ложки) мазі та втирати її у шкіру залежно від інтенсивності болю 1-2 рази на добу, до зникнення больового синдрому. Тривалість курсу лікування залежить від характеру та ступеня тяжкості захворювання.

Діти. Досвід застосування дітям відсутній, тому застосування цій категорії пацієнтів не рекомендується.

Випросал - протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання:

  • підвищена чутливість до будь-якого компонента мазі, ацетилсаліцилової кислоти або до інших не стероїдних протизапальних лікарських засобів.
  • Бронхіальна астма.
  • Коклюш.
  • Схильність до бронхоспазму.
  • Схильність до судом.
  • Виразки та інші шкірні захворювання.
  • Гострий туберкульоз легенів.
  • Порушення мозкового та коронарного кровообігу.
  • Схильність до виникнення ангіоспазмів.
  • Тяжкі порушення функцій нирок або печінки.
  • Гарячка.
  • Загальна втомлюваність.

Побічні ефекти. При підвищеній чутливості шкіри до компонентів мазі при застосуванні можуть виникати свербіж, набряк або кропив’янка. Також можуть виникати алергічні реакції, включаючи контактний дерматит, висипання, почервоніння, печіння; головний біль, запаморочення; можливе виникнення судом, спричинене камфорою.

У цьому випадку рекомендується припинити лікування та змити мазь зі шкіри. Зазначені симптоми минають після припинення лікування.

АналогиВипросалу

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся