Валеріани настойка - інструкція, застосування, аналоги препарату

Валеріани настойка фото упаковки

Застосування Валеріани

Валеріани настойка - склад і форма випуску препарату

Валеріани настойка: як приймати препарат

Валеріани настойка - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Валеріани настойки

Снодійні та седативні препарати. Речовини, що містяться у коренях та кореневищах валеріани (ефірна олія, валеріанова кислота, борнеол, алкалоїди, дубильні речовини, цукри), зменшують процеси збудження в центральній нервовій системі, посилюють ефекти інших седативних, снодійних, аналгетичних та спазмолітичних засобів.

Застосування Валеріани

Функціональні розлади діяльності центральної нервової системи (підвищена емоційна збудливість, дратівливість, розлади сну), серцево-судинної системи (нейроциркуляторні дистонії).

Валеріани настойка - склад і форма випуску препарату

Настойка. Прозора рідина червонувато-бурого кольору характерного приємного запаху. Допускається утворення осаду.

Склад. Діюча речовина: настойка кореневищ з коренями валеріани (Rhizomatacumradicibus Valerianae) (1:5) (екстрагент - етанол 70 %).

1 флакон містить настойки кореневищ з коренями валеріани (Rhizomatacumradicibus Valerianae) (1:5) (екстрагент - етанол 70 %) - 25 мл.

Валеріани настойка: як приймати препарат

Валеріани настойку застосовувати внутрішньо. Дорослим рекомендується приймати по 20-30 крапель настойки 3-4 рази на добу до досягнення стабільного лікувального ефекту, дітям віком від 12 років - із розрахунку 1 крапля на 1 рік життя 3-4 рази на добу.

Діти. Оскільки до складу препарату входить етанол, настойку не рекомендується застосовувати внутрішньо дітям віком до 12 років.

Валеріани настойка - протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання. Депресія та інші розлади, що супроводжуються пригніченням центральної нервової системи. Підвищена чутливість до біологічно активних речовин, що входять до складу препарату.

Побічні ефекти. Препарат, як правило, переноситься добре, проте у деяких хворих можуть спостерігатися пригнічення емоційних реакцій, сонливість, зниження працездатності, депресія, нудота, спастичний біль у животі, слабкість. Можливі алергічні реакції (у т.ч. почервоніння шкіри, висипання, свербіж, набряк шкіри).

У разі появи будь-яких небажаних явищ необхідно звернутися до лікаря!

Аналоги Валеріани настойки

  • Валеріана таблетки
  • Валеріана форте
  • Валеріани кореневища
  • Валеріка
  • Валеріани екстракт

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся