Улсепан - інструкція, застосування, аналоги препарату

Улсепан фото упаковки

Застосування Улсепану

Улсепан - склад і форма випуску препарату

Улсепан: як приймати препарат

Улсепан - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Улсепану

Діюча речовина Улсепану - пантопразол - пригнічує секрецію соляної кислоти у шлунку шляхом специфічного впливу на протонну помпу парієтальних клітин.

Лікування пантопразолом зменшує рівень кислотності шлунка, що пропорційно веде до збільшення виділення гастрину.

Застосування Улсепану

Препарат приймають у випадках рефлюкс-езофагіту, виразки дванадцятипалої кишки, виразки шлунка, синдрому Золлінгера-Еллісона та інших гіперсекреторних патологічних станах.

Улсепан - склад і форма випуску препарату

Ліофілізат для розчину для ін’єкцій. Ліофілізований порошок білого або майже білого кольору. 

Склад: діюча речовина: pantoprazole; 1 флакон містить пантопразолу (у формі пантопразолу натрію сесквігідрату) 40 мг.

Улсепан: як приймати препарат

Препарат застосовувати дорослим за призначенням та під безпосереднім наглядом лікаря. Внутрішньовенне застосування препарату рекомендується тільки у разі неможливості перорального застосування.Доступні дані з безпеки відносяться до внутрішньовенного застосування терміном до 7 днів. Тому при клінічній можливості здійснюється перехід від внутрішньовенного введення пантопразолу до перорального.

Дозування.

Рефлюкс-езофагіт, виразка дванадцятипалої кишки, виразка шлунка. Препарат застосовувати у дозі 40 мг (1 флакон) на добу внутрішньовенно. 

Синдром Золлінгера-Еллісона та інші гіперсекреторні патологічні стани. Препарат застосовувати у рекомендованій початковій дозі 80 мг на добу. За необхідності дозу можна титрувати, збільшуючи або зменшуючи, залежно від показників секреції кислоти в шлунку. Дози, що перевищують 80 мг на добу, необхідно розділити на два введення. Можливе тимчасове збільшення дози пантопразолу до більше 160 мг, але тривалість застосування повинна обмежуватися тільки періодом, який необхідний для адекватного контролю секреції кислоти.

У разі, якщо необхідне швидке зменшення кислотності, для більшості пацієнтів досить початкової дози 2х80 мг для досягнення бажаного рівня (

Печінкова недостатність. Пацієнтам з тяжкими порушеннями функцій печінки не слід перевищувати добову дозу 20 мг (½ флакону препарату).

Ниркова недостатність. Пацієнти з порушеннями функцій нирок не потребують коригування дози.

Пацієнти літнього віку. Відсутня необхідність у корекції дозування.

Спосіб застосування:

Порошок розчинити у 10 мл 0,9 % розчину хлориду натрію. Розчин можна вводити безпосередньо або після змішування зі 100 мл 0,9 % розчину хлориду натрію або 5 % розчину глюкози у пластикових або скляних флаконах.

Після розведення хімічна та фізична стабільність препарату зберігається протягом 12 годин при температурі 25 °C. З мікробіологічної точки зору розведений препарат необхідно використати негайно.

Препарат не можна готувати або змішувати з іншими розчинниками, окрім зазначених вище.

Внутрішньовенне введення препарату необхідно проводити протягом 2-15 хв.

Флакон призначений тільки для одноразового використання. Перед застосуванням необхідно візуально перевірити флакони з препаратом (зокрема на зміну кольору, наявність осаду).

Розведений розчин повинен бути безбарвним або мати блідо жовтий колір.

Немає достатнього досвіду застосування препарату для лікування дітей, тому застосовувати препарат дітям (віком до 18 років) не рекомендовано.

Улсепан - протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання: підвищена чутливість до пантопразолу, похідних бензімідазолу або до будь-якого компонента препарату.

Побічні ефекти:

  • агранулоцитоз;
  • лейкопенія, тромбоцитопенія, панцитопенія;
  • анафілактичні реакції, анафілактичний шок;
  • гіперліпідемія і підвищення рівня ліпідів;
  • розлади сну, депресія, дезорієнтація.

Аналоги Улсепану

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся