Теофілін - інструкція, застосування, аналоги препарату

Теофілін фото упаковки

Застосування Теофіліну

Теофілін - склад і форма випуску препарату

Теофілін: як приймати препарат

Теофілін - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Теофіліну

Теофілін - засіб для системного застосування при обструктивних захворюваннях дихальних шляхів.

Застосування Теофіліну

Показання для застосування.

Симптоматичне лікування та профілактика бронхоспазмів, обумовлених бронхіальною астмою, хронічними бронхітами та емфіземою.

Теофілін - склад і форма випуску препарату

Склад: 

1 таблетка містить 200 мг або 300 мг теофіліну безводного;

допоміжні речовини: лактоза, гіпромелоза (К 4М), гіпромелоза (К 15М), повідон, магнію стеарат.

Форма випуску. Таблетки пролонгованої дії.

Теофілін: як приймати препарат

Спосіб застосування та дози.  

Таблетку теофіліну слід проковтнути цілою. Її не слід подрібнювати чи розжовувати.

Середня початкова доза для дорослих   у перші 1-2 дні становить 16 мг/кг маси тіла   чи 400 мг (відповідно вибирають меншу), її слід застосовувати за два прийоми, а у наступні дні поступово збільшувати до 800 мг на добу для досягнення найкращих результатів.

Тривалість терапії.

Оптимальні дози і тривалість прийому препарату необхідно підбирати індивідуально, орієнтуючись на характер перебігу захворювання, супутні патологічні процеси, характер комплексної терапії, вік, масу тіла та особливості метаболізму.

Теофілін - протипоказання, побічні ефекти

Побічна дія.

Прояви побічних ефектів   теофіліну зазвичай слабкі. Якщо концентрація теофіліну у плазмі крові не перевищує 20 мкг/мл, можлива поява нудоти, блювання, головного болю, занепокоєння, безсоння та печії.

Протипоказання.

Протипоказаний дітям, вагітним жінкам та у період годування груддю. Підвищена чутливість до похідних ксантину. Також протипоказано пацієнтам із виразковою хворобою шлунка та дванадцяти палої кишки у фазі загострення, епілепсією (за винятком осіб, які застосовують відповідні проти судомні засоби), при гострому інфаркті міокарда, вираженій артеріальній гіпертензії, тахіаритмії, гіпертиреозі, тяжких порушеннях функції печінки.

Аналоги Теофіліну

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся