Тайленол - інструкція, застосування, аналоги

Тайленол фото упаковки

Застосування Тайленолу

Показання до застосування

Тайленол - склад і форма випуску препарату

Тайленол: як приймати препарат

Тайленол - протипоказання і побічні ефекти

Аналоги Тайленолу

Тайленол - засіб, що застосовується при застуді. Тайленол відноситься до групи ненаркотичних анальгетиків. Препарат впливає на центри терморегуляції, болю, його діюча речовина – парацетамол.

Застосування Тайленолу

Показання до застосування

Препарат Тайленол ефективний при лихоманці, що виникає на тлі інфекцій, допомагає при зубному, головного болю, а також болях, викликаних артралгією, мігренню, міалгією, що виникають при альгодисменореї.

Тайленол - склад і форма випуску препарату

Склад і форма випуску

1 каплета містить парацетамолу 500 мг; у блістері 10 шт. в коробці 1 блістер або у стрипах по 2 шт. в коробці 50 стрипів.

Форма випуску. Таблетки

Тайленол: як приймати препарат

Спосіб застосування

Всередину Тайленол приймають через одну-дві години після їжі. Дітям від 12 років, вага яких більше 40 кг, і дорослим призначають Тайленол у разовій дозі 500 мг. Приймають Тайленол близько 4-х разів на добу. Терапія триває 5-7 днів.

Якщо пацієнт страждає порушенням роботи печінки, нирок або синдром Жильбера, він потребує корекції дози в меншу сторону. Те ж стосується і літніх пацієнтів. Крім зниження дози Тайленолу для таких пацієнтів практикують збільшення перерв між прийомами.

Дітям до півроку, вагою до 7 кг призначають 350 мг Тайленолу.

Дітям до 1 року, вагою до 10 кг дають 500 мг Тайленолу.

Дітям до трьох років, вагою до 15 кг дають 750 мг.

Дітям до 6 років, вагою до 22 кг – 1 р.

Дітям 9 років, вагою до 30 кг дають 1,5 г Тайленолу.

Дітям до 12 років – 2 р.

Тайленол - протипоказання і побічні ефекти

Побічні ефекти

Тайленол з побічних дій може викликати висипання на шкірі, еритема, ангіоневротичний набряк, запаморочення, нудоту, болі в епігастрії, збудження, гепатонекроз, анемію, задишку, ціаноз, біль у серці, агранулоцитоз, тромбоцитопенію, лейкопенію, нейтропенію. У великій кількості Тайленол може бути нефротоксичным: з'являються ниркові коліки, папілярний некроз або інтерстиціальний нефрит.

Протипоказання

Тайленол протипоказано призначати при алергії на нього, дітям до одного місяця. Обережність дотримуються при призначенні Тайленолу пацієнтам з нирковою, печінковою недостатністю, доброякісною гіпербілірубінемією, вірусним гепатитом, що страждають на алкоголізм, діабет, нестачею глюкозо-6-фосфатдегідрогенази, а також літнім пацієнтам, жінкам, вагітним жінкам, дітям до 3-х місяців.

Аналоги Тайленолу

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся