Труксал - інструкція, застосування, аналоги препарату

Труксал фото упаковки

Застосування Труксалу

Труксал - склад і форма випуску препарату

Труксал: як приймати препарат

Труксал - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Труксалу

Труксал послаблює або усуває тривогу, нав’язливі стани, психомоторне збудження, неспокій, нервозність і безсоння, а також галюцинації, манії та інші психотичні симптоми. У низьких дозах чинить антидепресивну дію, що робить його прийнятним для лікування психічних розладів, що супроводжуються синдромом неспокою-тривоги-депресії; психосоматичних розладів.

Застосування Труксалу

Труксал застосовують у таких випадках:

Шизофренія та інші психози з психомоторним неспокоєм, тривожністю та збудженням.

Лікування абстиненції у алкоголіків та наркоманів.

Депресивні синдроми, неврози, психосоматичні розлади, що супроводжуються тривожністю, напруженістю, невгамовністю, безсонням, порушенням сну.

Епілепсія та олігофренія, пов’язані із психічними розладами, такими як еретизм, збудження, лабільність настрою та порушення поведінки.

Хронічний біль (доповнення до аналгетиків).

Геріатрія: гіперактивність, збудження, дратівливість, сплутаність свідомості, тривожність, порушення поведінки та сну.

Труксал - склад і форма випуску препарату

діюча речовина: chlorprothixene; 1 таблетка містить 25 мг або 50 мг хлорпротиксену гідрохлориду;

допоміжні речовини: крохмаль кукурудзяний; лактоза, моногідрат; коповідон; гліцерин (85 %); целюлоза мікрокристалічна; натрію кроскармелоза; тальк; магнію стеарат; покриття OPADRY OY-S-9478 коричневе.

Таблетки, вкриті плівковою оболонкою. Основні фізико-хімічні властивості: таблетки по 25 мг - круглі, двоопуклі таблетки, вкриті плівковою оболонкою, темно-коричневого кольору; таблетки по 50 мг - овальні, двоопуклі таблетки, вкриті плівковою оболонкою, темно-коричневого кольору.

Труксал: як приймати препарат

Дози встановлювати індивідуально, відповідно до стану пацієнта. Загалом, спочатку призначати невеликі дози, які слід збільшувати до оптимального ефективного рівня так швидко, як це можливо, ґрунтуючися на терапевтичному відгуку.

Шизофренія та інші психотичні стани, манія. Початкова доза 50-100 мг/добу з поступовим збільшенням до досягнення оптимального ефекту. Звичайна оптимальна доза 300 мг на добу в окремих випадках може досягати 1200 мг/добу за потребою. Підтримуюча доза звичайно становить 100-200 мг/добу. Через седативну дію дозу слід розподілити на декілька прийомів: з меншими дозами вдень та більшою - ввечері.

Лікування стану абстиненції у хворих на алкоголізм та наркоманію. 500 мг на добу в розділених дозах протягом 7 діб. Після подолання періоду абстиненції дозу слід повільно зменшувати. Підтримуюча доза 25+25+50 мг (1+1+2 таблетки по 25 мг) може стабілізувати стан і зменшувати ризик рецидиву. З часом можливе подальше зменшення дози.

Депресивні синдроми, неврози, психосоматичні розлади. Мінімальна доза - 25 мг/добу. Дозу поступово підвищити до 75-100 мг/добу, в тяжких випадках - до 150 мг/добу. Добову дозу розділити на три прийоми, таким чином, застосовувати вранці 1/3 вечірньої дози.

Порушення сну. 25 мг за 1 годину до сну.

Епілепсія та олігофренія із психічними порушеннями. Застосовувати до 100-125 мг/добу. Хворим на епілепсію необхідно підтримувати адекватну дозу протисудомних препаратів.

Хронічний біль. Можливе застосування у комбінації з аналгетиками. Дозу поступово збільшити від 75-100 мг до 200-300 мг/добу.

Геріатрія. Індивідуальний підбір дози в діапазоні 25-75 мг/добу.

Порушення функцій нирок та печінки. Бажаним є ретельне дозування та, якщо можливо, визначення рівня в сироватці.

Таблетки проковтують, запиваючи водою.

Діти. Хлорпротиксен не рекомендований для застосування дітям та підліткам, оскільки клінічних досліджень ефективності та безпеки у дітей та підлітків недостатньо.

Труксал - протипоказання, побічні ефекти

Підвищена чутливість до будь-якого компонента препарату або засобів групи тіоксантену.

Циркуляторний колапс, пригнічення центральної нервової системи будь-якого походження (наприклад, алкогольна, барбітуратна чи опіоїдна інтоксикація), кома.

Хлорпротиксен протипоказаний пацієнтам із некоригованою гіпокаліємією та гіпомагніємією.

Препарат протипоказаний пацієнтам зі спадковим синдромом подовженого інтервалу QT або встановленим набутим подовженим інтервалом QT (QTc більше 450 мсек у чоловіків і 470 мсек у жінок).

Клінічний досвід застосування вагітним обмежений. Хлорпротиксен не слід призначати у період вагітності, якщо тільки очікувана користь для пацієнтки не перевищує можливого ризику для плода. Новонароджені, матері яких приймали антипсихотичні засоби (в т. ч. хлорпротиксен) на останньому триместрі вагітності, можуть мати ризик побічних явищ.

Даних доклінічних досліджень недостатньо для оцінки репродуктивної токсичності.

Грудне вигодовування може тривати в період лікування хлорпротиксеном, якщо це є клінічно важливим, але рекомендується вести спостереження за немовлям, особливо в перші чотири тижні після народження.

Аналоги Труксалу

  • Хлорпротиксен

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся