Троксерутин-Дарниця - інструкція, застосування, аналоги препарату

Троксерутин-Дарниця фото упаковки

Застосування Троксерутину

Троксерутин-Дарниця - склад і форма випуску препарату

Троксерутин-Дарниця: як приймати препарат

Троксерутин-Дарниця - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Троксерутин-Дарниця

Препарат з групи ангіопротекторів та капіляростабілізуючих засобів. Чинить ангіопротекторну і флеботонізуючу дію.

Застосування Троксерутину

Для симптоматичного лікування: венозної недостатності, передварикозного і варикозного синдрому, поверхневого тромбофлебіту, флебіту і післяфлебітних станів; для комплексного лікування гемороїдальної хвороби; набряків та болю при травмах і варикозному розширенні вен; м’язової крампи (судомне стягування литкових м’язів).

Троксерутин-Дарниця - склад і форма випуску препарату

Препарат випускається у формі гелю. Це прозора речовина жовтого кольору зі слабким характерним запахом. За зовнішнім виглядом має бути однорідним.

1 г геля містить 20 мг діючої речовини – троксерутину. Допоміжні речовини: метилпарагідроксибензоат (Е 218), пропіленгліколь, карбомер 980, трометамол, динатрію едетат, вода очищена.

Троксерутин-Дарниця: як приймати препарат

Перед застосуванням проконсультуватися з лікарем.

Застосовувати зовнішньо: гель наносять вранці і ввечері на шкіру ураженої ділянки, злегка втираючи легкими рухами до повного всмоктування лікарського засобу. При тяжких станах рекомендується комбінована терапія з капсулами троксерутину. При хронічній венозній недостатності застосовувати комбіновану терапію до повного зникнення симптомів. Дозування та тривалість лікування визначає лікар індивідуально, зважаючи на тяжкість та перебіг захворювання.

Троксерутин-Дарниця - протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання - гіперчутливість до троксерутину або до компонентів лікарського засобу.

Не слід наносити гель на відкриті рани, екзематозні ділянки шкіри, очі та слизові оболонки. Тривале застосування може спричинити гіперчутливість.

Побічні реакції на Троксерутин-Дарниця

з боку імунної системи: ангіоневротичний набряк;

з боку шкіри та підшкірної клітковини: подразнення шкіри, почервоніння, еритема, свербіж, шкірні висипання, дерматит.

До складу лікарського засобу входить метилпарагідроксибензоат (Е 218), що може спричинити алергічні реакції (можливо, уповільнені).

Аналоги Троксерутин-Дарниця

Троксевазин

Флеботон

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся