Троксерутин - інструкція, застосування, аналоги препарату

Троксерутин фото упаковки

Застосування Троксерутину

Троксерутин - склад і форма випуску препарату

Троксерутин: як приймати препарат

Троксерутин - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Троксерутину

Троксерутин – це суміш біофлавоноїдів, яка містить не менше 95% діючої речовини троксерутину; капіляротонізуючий та венотонізуючий засіб. Проявляє протизапальну та антиоксидантну дію, пригнічує гіалуронідазу. Зменшує набряк, покращує трофіку, покращує мікроциркуляцію і мікросудинну перфузію, зменшує симптоми, пов'язані з венозною недостатністю або порушенням відтоку лімфатичної рідини.

Застосування Троксерутину

Симптоматичне лікування таких захворювань:

  • передварикозний і варикозний синдром, варикозні виразки;
  • поверхневий тромбофлебіт, флебіт і післяфлебітні стани;
  • хронічна венозна недостатність;
  • геморой;
  • діабетична ретинопатія, у комплексній терапії;
  • набряки і біль при травмах і варикозних венах; варикозний дерматит;
  • контузії, розтягнення, вивихи, симптоми м’язових крампі (судомне стягування литкових м’язів) – комбіноване лікування.

Троксерутин - склад і форма випуску препарату

Форма випуску – капсули.

Склад. Діюча речовина: troxerutin. 1 капсула містить троксерутину 300 мг.

Допоміжні речовини: макрогол 6000, лактози моногідрат, магнію стеарат; оболонка капсули: хіноліновий жовтий (Е 104), жовтий захід FCF (Е 110), титану діоксид (Е 171), желатин.

Троксерутин: як приймати препарат

Троксерутин, капсули, застосовувати внутрішньо, під час їди. Дозування та тривалість прийому лікарського засобу визначає лікар залежно від тяжкості та характеру перебігу захворювання.

Звичайна доза – по 2 капсули на добу. Підтримуюче лікування – по 1 капсулі на добу протягом 3–4 тижнів. Це лікування можна комбінувати з одночасним застосуванням Троксерутину, гелю. Ефективність лікування Троксерутином залежить від регулярності прийому, правильного дозування і тривалості терапії. Клінічний досвід доводить, що іноді бажаний ефект спостерігається при застосуванні доз, які перевищують 600 мг (2 капсули) на добу.

Троксерутин - протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання. Підвищена чутливість до діючої речовини троксерутину або до будь-якої допоміжної речовини препарату; виразкова хвороба шлунка і дванадцятипалої кишки, хронічний гастрит (у фазі загострення).

Побічні ефекти. При лікуванні капсулами Троксерутину рідко виникають небажані реакції. Це можуть бути: шкірні алергічні реакції (висипання, свербіж, кропив’янка); анафілактичний шок, анафілактоїдні реакції, реакції гіперчутливості; запаморочення, головний біль і порушення сну; екхімоз; біль у шлунку, дискомфорт у ділянці шлунка, диспепсія, в т. ч. нудота, блювання, метеоризм, діарея; підвищена втомлюваність.

Через наявність барвника (Е 110) лікування препаратом може спричинити алергічну реакцію, у тому числі астму.

АналогиТроксерутину

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся