Троксевазин капсули - інструкція, застосування, аналоги препарату

Троксевазин таблетки фото упаковки

Застосування Троксевазину

Троксевазин - склад і форма випуску препарату

Троксевазин: як приймати препарат

Троксевазин - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Троксевазину

Троксевазин – це суміш біофлавоноїдів, яка містить не менше 95 % троксерутину; капіляротонізуючий та венотонізуючий засіб. Проявляє протизапальну та антиоксидантну дію.

Троксерутин зменшує підвищену проникність і ламкість капілярів і запобігає пошкодженню базальної мембрани ендотеліальних клітин різними факторами.

Застосування Троксевазину

Троксевазин капсули застосовувати для симптоматичного лікування таких захворювань: передварикозний і варикозний синдром, варикозні виразки; поверхневий тромбофлебіт, флебіт і післяфлебітні стани; хронічна венозна недостатність; геморой; у комплексній терапії діабетичної ретинопатії; набряки і біль при травмах і варикозних венах; варикозний дерматит; комбіноване лікування контузій, розтягнень, вивихів, симптомів м’язових крампі (судомне стягування литкових м’язів).

Троксевазин - склад і форма випуску препарату

Тверді циліндричні желатинові капсули, No 1, жовтого кольору (корпус – жовтий; кришечка – жовта); вміст капсул – порошок від жовтого до жовто-коричневого кольору, допускається наявність конгломератів, які при надавлюванні розпадаються.

Склад:діюча речовина: troxerutin; 1 капсула містить троксерутину 300 мг; допоміжні речовини: магнію стеарат, лактози моногідрат; хіноліновий жовтий (Е 104), жовтий захід (Е 110), титану діоксид (Е 171), желатин.

Троксевазин: як приймати препарат

Троксевазин капсули застосовувати внутрішньо, під час їди. Дозування та тривалість прийому лікарського засобу визначає лікар залежно від характеру тяжкості та перебігу захворювання.

Звичайна доза – по 2 капсули на добу. Підтримуюче лікування – по1 капсулі на добу протягом 3-4 тижнів. Це лікування можна комбінувати з одночасним застосуванням Троксевазину гелю.

Ефективність лікування Троксевазином залежить від регулярності прийому, правильного дозування і тривалості терапії. Клінічний досвід доводить, що іноді бажаний ефект спостерігається у дозах, які перевищують 600 мг (2 капсули) на добу.

Досвіду застосування препарату для лікування дітей немає.

Троксевазин - протипоказання, побічні ефекти

Троксевазин протипоказаний хворим із підвищеною чутливістю до троксерутину або до будь-якої допоміжної речовини препарату; виразкова хвороба шлунка і дванадцятипалої кишки, хронічний гастрит (у фазі загострення).

Побічні ефекти: 

  • висипання, свербіж, кропив’янка;
  • запаморочення, головний біль і порушення сну;
  • екхімоз;
  • біль у шлунку, дискомфорт в області шлунка, диспепсія, в т.ч. нудота, блювання, метеоризм, діарея;
  • підвищена втомлюваність.

Через наявність барвника (Е 110) лікування препаратом може спричинити алергічну реакцію, у тому числі астму.

Аналоги Троксевазину

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся