Трифас 10 ампули - інструкція, застосування, аналоги препарату

Трифас 10 ампули фото упаковки

Застосування Трифасу 10

Трифас 10 - склад і форма випуску препарату

Трифас 10 ампули: як приймати препарат

Трифас 10 ампули - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Трифасу 10 ампули

Сечогінні препарати. Торасемід діє як салуретик, його дія пов’язана з пригніченням ренальної абсорбції іонів натрію і хлору у висхідній частині петлі Генле.

У людини діуретичний ефект швидко досягає свого максимуму впродовж перших 2-3 годин після внутрішньовенного та перорального застосування відповідно і залишається постійним впродовж майже 12 годин.

Застосування Трифасу 10

Лікування набряків та/або випотів, спричинених серцевою недостатністю, якщо необхідне внутрішньовенне застосування лікарського засобу, наприклад у випадку набряку легенів внаслідок гострої серцевої недостатності.

Трифас 10 - склад і форма випуску препарату

Форма випуску - розчин для ін’єкцій.

Склад. Діюча речовина: torasemide.

1 ампула (2 мл) розчину для ін’єкцій містить торасеміду натрію 10,631 мг (що еквівалентно 10 мг торасеміду).

Допоміжні речовини: натрію гідроксид, трометамол, поліетиленгліколь 400, вода для ін’єкцій.

Трифас 10 ампули: як приймати препарат

Набряки та/або випоти, спричинені серцевою недостатністю.

Лікування розпочати із застосування разової дози 2 мл лікарського засобу Трифас 10 ампули, що еквівалентно 10 мг торасеміду на добу. Якщо ефект недостатній, то разову дозу можна збільшити до 4 мл, що еквівалентно 20 мг торасеміду. Якщо ефект і в цьому випадку буде недостатній, можна застосувати короткочасну (впродовж не більше 3 діб) терапію із введенням добової дози 8 мл, що еквівалентно 40 мг торасеміду.

Гострий набряк легень.

Лікування треба починати з внутрішньовенного введення разової дози 4 мл лікарського засобу Трифас 10 ампули, що еквівалентно 20 мг торасеміду. Залежно від ефекту цю дозу можна повторити з інтервалом у 30 хвилин. Забороняється перевищувати максимальну добову дозу 20 мл, що еквівалентно 100 мг торасеміду.

Спосіб застосування

Розчин для ін’єкцій вводити внутрішньовенно, повільно. Вводити лише чистий прозорий розчин.

Забороняється вводити розчин внутрішньоартерально. Трифас 10 ампули не можна застосовувати при наявності ознак розкладу розчину (напр. при наявності завислих часток у розчині) або у випадку пошкодження ампули. Одна ампула призначена для однократного використання. Залишки розчину слід негайно утилізувати у відповідності із вимогами місцевого законодавства. Трифас 10 ампули не можна змішувати з іншими лікарськими засобами для проведення внутрішньовенних ін’єкцій та/або інфузій. При тривалому застосуванні внутрішньовенне введення треба якомога скоріше замінити на пероральне застосування, оскільки внутрішньовенне застосування торасеміду не рекомендується проводити понад 7 діб.

Діти. Безпека та ефективність застосування лікарського засобу Трифас 10 ампули дітям та підліткам віком до 18 років не встановлені. У зв’язку з цим торасемід не слід застосовувати дітям та підліткам (віком до 18 років).

Трифас 10 ампули - протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання. Підвищена чутливість до діючої речовини, препаратів сульфонілсечовини та до будь-якої з допоміжних речовин лікарського засобу.

Ниркова недостатність з анурією. Печінкова кома або прекома. Артеріальна гіпотензія. Гіповолемія. Гіпонатріємія. Гіпокаліємія.

Гостре порушення сечовипускання, наприклад внаслідок гіпертрофії передміхурової залози. Період годування груддю.

Побічні ефекти.

Часто: порушення з боку шлунково-кишкового тракту (наприклад, відсутність апетиту, біль у шлунку, нудота, блювання, пронос, стійкий запор), особливо на початку лікування. Посилення метаболічного алкалозу, гіперкаліємія, гіпокаліємія при супутній дієті із низьким вмістом калію, при блюванні, проносі, після надмірного застосування проносних засобів, а також у пацієнтів із хронічною дисфункцією печінки. Залежно від дозування і тривалості лікування, можливі порушення водно-електролітного балансу, наприклад, гіповолемія, гіпокаліємія та/або гіпонатріємія. Головний біль, запаморочення (особливо на початку лікування). Підвищення концентрації деяких печінкових ферментів (гамма-глутаміл-транспептидази) у крові. Спазми м’язів (особливо на початку лікування). Підвищена втомлюваність, загальна слабкість (особливо на початку лікування). Підвищення концентрації сечової кислоти та ліпідів (тригліцериди, холестерол) у крові.

Дуже рідко: гемоконцентрація, тромбоцитопенія, еритропенія та/або лейкопенія. Алергічні реакції. Після внутрішньовенного застосування можуть спостерігатися гострі, потенційно небезпечні для життя реакції гіперчутливості (анафілактичний шок), що потребують негайної медичної допомоги. Синкопе, церебральна ішемія, сплутаність свідомості. Порушення зору. Дзвін у вухах, втрата слуху. Ішемія міокарда, аритмія, стенокардія, гострий інфаркт міокарда. Тромбоемболічні ускладнення, артеріальна гіпотензія, а також розлади кровообігу у серці і порушення центрального кровообігу. Панкреатит. Алергічні реакції (наприклад, свербіж, висип, фотосенсибілізація), тяжкі шкірні реакції.

Іноді: парестезія. Ксеростомія. При порушенні сечовипускання (наприклад, при гіпертрофії передміхурової залози) підвищене утворення сечі може супроводжуватися затримкою сечі і розтягненням сечового міхура. Підвищення концентрації сечовини і креатиніну в крові.

Аналоги Трифасу 10 ампули

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся