Триттіко - інструкція, застосування, аналоги препарату

Триттіко фото упаковки

Застосування Триттіко

Триттіко – склад і форма випуску препарату

Триттіко: як приймати препарат

Триттіко – протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Триттіко

Психоаналептики. Антидепресанти. Тразодон є ефективним для лікування депресивних станів, у тому числі депресії, пов’язаної з тривожністю та порушенням сну та відрізняється швидким початком дії (близько 1 тижня).

На відміну від інших психотропних лікарських засобів, тразодон не протипоказаний при глаукомі та розладах з боку сечовивідної системи, він не має екстрапірамідних ефектів та не потенціює адренергічну передачу. Тразодон позбавлений антихолінергічної активності, тому він не виявляє типового для трициклічних антидепресантів впливу на функцію серця.

Застосування Триттіко

Депресивні розлади з/без тривожності.

Триттіко – склад і форма випуску препарату

Таблетки пролонгованої дії.

Склад. Діюча речовина: тразодону гідрохлорид.

1 таблетка містить тразодону гідрохлориду 75 мг або 150 мг.

Допоміжні речовини: сахароза, віск карнаубський, повідон, магнію стеарат.

Триттіко: як приймати препарат

Препарат застосовувати лише дорослим.

Таблетку з двома паралельними рисками на поверхні можна розділити на три частини для можливості поступового підвищення дози залежно від тяжкості перебігу захворювання, маси тіла, віку та загального стану пацієнта.

Терапія має розпочинатися з вечірніх прийомів зі щоденним підвищенням дози, згідно з рекомендаціями лікаря.

Таблетки пролонгованої дії призначають перед або після прийому їжі.

Лікування має тривати щонайменше 1 місяць.

Дорослі: 75-50 мг/день приймати одноразово ввечері перед сном.

Дозу можна підвищувати до 300 мг/день, яку слід розділити на два прийоми.

Для пацієнтів, які перебувають на стаціонарному лікуванні, дозу можна підвищити до 600 мг/день, яку слід розділяти на кілька прийомів.

Пацієнти літнього віку: початкову дозу 100 мг/день приймати одноразово ввечері або розділити на кілька прийомів. Доза може бути поступово підвищена, як зазначено для дорослих, залежно від клінічного ефекту. Взагалі у цих пацієнтів слід уникати застосування однократних доз понад 100 мг. Рідко виникає потреба у прийомі дози понад 300 мг/день.

Печінкові порушення: тразодон активно метаболізується в печінці та був пов’язаний із гепатотоксичністю. Тому необхідно призначати з обережністю пацієнтам з печінковими порушеннями, особливо у випадках серйозних порушень. Може бути рекомендований періодичний контроль функцій печінки.

Триттіко – протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання. Відома гіперчутливість до препарату або до його компонентів.

Алкогольна інтоксикація та інтоксикація снодійними засобами.

Гострий інфаркт міокарда.

Побічні ефекти. Повідомлялося про випадки суїцидальної спрямованості мислення та суїцидальної поведінки у період терапії тразодоном або невдовзі після її припинення.

Також у пацієнтів, які отримували терапію тразодоном, були зареєстровані наведені нижче симптоми, деякі з яких часто зустрічаються у разі нелікованої депресії:

дискразії крові (у тому числі агранулоцитоз, тромбоцитопенія, еозинофілія, лейкопенія та анемія); алергічні реакції; синдром неадекватної секреції антидіуретичного гормону; гіпонатріємія, зменшення маси тіла, відсутність апетиту, збільшення апетиту; суїцидальна спрямованість мислення або суїцидальна поведінка, стан сплутаності свідомості, безсоння, дезорієнтованість, манія, тривожність, нервозність, збудження (яке дуже рідко переростає у делірій), делірій, агресивна реакція, галюцинації, нічні кошмари, зменшення лібідо, синдром відміни препарату; серотоніновий синдром, судоми, злоякісний нейролептичний синдром, запаморочення, вертиго, головний біль, сонливість, неспокій, зниження концентрації уваги, тремор, нечіткість зору, порушення пам’яті, міоклонус, експресивна афазія, парестезія, дистонія, порушення смакових відчуттів; серцеві аритмії (у тому числі поліморфна шлуночкова тахікардія (torsade de pointes), посилене серцебиття, шлуночкові екстрасистоли, парні шлуночкові екстрасистоли, шлуночкова тахікардія), брадикардія, тахікардія, відхилення від норми з боку даних ЕКГ (подовження інтервалу QT); ортостатична артеріальна гіпотензія, артеріальна гіпертензія, синкопе; закладеність носа, задишка; нудота, блювання, сухість у роті, запор, діарея, диспепсія, біль у шлунку, гастроентерит, посилене слиновиділення, паралітична непрохідність кишечнику; порушення функції печінки (у тому числі жовтяниця та гепатоцелюлярні ураження), внутрішньопечінковий холестаз; шкірні висипання, свербіж, гіпергідроз; біль у кінцівках, біль у спині, міалгія, артралгія; порушення сечовиведення; пріапізм; слабкість, набряк, грипоподібні симптоми, підвищена втомлюваність, біль у ділянці грудної клітки, підвищення температури тіла; підвищення рівня печінкових ферментів.

Аналоги Триттіко

  • Триттіко XR

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся