Трипліксам - інструкція, застосування, аналоги препарату

Трипліксам фото упаковки

Застосування Трипліксаму

Трипліксам - склад і форма випуску препарату

Трипліксам: як приймати препарат

Трипліксам - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Трипліксаму

Трипліксам – це комбінація трьох антигіпертензивних компонентів, механізми дії яких доповнюють один одного при контролюванні артеріального тиску у пацієнтів з артеріальною гіпертензією. 

Препарат полегшує роботу серця внаслідок вазодилататорної дії на вени, ефективно знижує артеріальний тиск при артеріальній гіпертензії будь-якого ступеня: легкій, помірній та тяжкій. Зниження систолічного та діастолічного артеріального тиску спостерігається як у положенні лежачи, так і стоячи. Максимальний антигіпертензивний ефект розвивається через 4–6 годин після прийому одноразової дози та зберігається більше 24 годин. 

Застосування Трипліксаму

Трипліксам показаний для лікування артеріальної гіпертензії у пацієнтів, яким необхідно лікування периндоприлом, індапамідом та амлодипіном у дозах, наявних у фіксованій комбінації.

Трипліксам - склад і форма випуску препарату

Трипліксам - таблетка білого кольору, довгастої форми, вкрита плівковою оболонкою, з тисненням  з одного боку та з іншого. Склад: діючі речовини: 1 таблетка містить периндоприлу аргініну 5мг (що відповідає 3,395 мг периндоприлу), індапаміду 1,25мг та амлодипіну бесилату 6,935 мг (що відповідає 5 мг амлодипіну). Допоміжні речовини: таблетка - суміш кальцію карбонату та крохмалю, целюлоза мікрокристалічна,натрію кроскармелоза, магнію стеарат, кремнію діоксид колоїдний безводний, крохмаль прежелатинізований; плівкова оболонка: гліцерин, гіпромелоза, макрогол 6000, магнію стеарат, титану дiоксид (E171).

Трипліксам: як приймати препарат

Для перорального застосування. 1 таблетка препарату Трипліксам на добу одноразово, бажано вранці перед їдою. Застосування фіксованої комбінації не передбачене для початкової терапії. За необхідності дозу фіксованої комбінації Трипліксам можна змінити або може бути рекомендований індивідуальний підбір доз окремо за кожним компонентом.

При нирковій недостатності тяжкого ступеня (кліренс креатиніну нижче 30мл/хв) лікування препаратом протипоказане. Пацієнтам з нирковою недостатністю помірного ступеня (кліренс креатиніну – 30–60мл/хв) призначення препарату Трипліксам у дозах 10 мг/2,5 мг/5 мг та 10 мг/2,5 мг/10 мг протипоказане. Звичайне медичне спостереження має включати частий контроль рівня креатиніну та калію крові.

Призначення препарату Трипліксам пацієнтам літнього віку можливе з урахуванням функції нирок.

Пацієнтам із тяжким порушенням функції печінки лікування препаратом Трипліксам протипоказане. Трипліксам слід призначати з обережністю пацієнтам з легким та помірним порушенням функції печінки у зв’язку з відсутністю рекомендацій щодо дозування амлодипіну.

Дані щодо безпеки та ефективності призначення препарату Трипліксам дітям відсутні, тому його не застосовують цій віковій групі.

Трипліксам - протипоказання, побічні ефекти

Препарат протипоказаний для тих, хто перебуває на гемодіалізі, має невиліковну декомпенсовану серцеву недостатність, порушення функції нирок тяжкого ступеня, підвищену чутливість до діючих речовин, інших сульфонамідних препаратів, похідних дигідропіридину, будь-якого іншого інгібітору АПФ або до будь-яких допоміжних речовин, для вагітних або тих, хто її планує. 

Також препарат не можна приймати пацієнтам з уродженим або ідіопатичним ангіоневротичним набряком, печінковою енцефалопатією, тяжким порушенням функції печінки, гіпокаліємією, тяжкою артеріальною гіпотензією, серцевою недостатністю з нестабільною гемодинамікою після гострого інфаркту міокарда.

Одночасне застосування протипоказано з: аліскіреном, сакубітрилом /валсартаном.

Побічні ефекти

  • запаморочення, головний біль, парестезії, сонливість, дисгевзія, порушення зору, диплопія, дзвін у вухах, вертиго, пальпітація, припливи, артеріальна гіпотензія (та пов’язані з нею симптоми);
  • кашель, задишка, розлади з боку шлунково-кишкового тракту (біль у животі, запор, діарея, диспепсія, нудота, блювання, зміна ритму дефекації);
  • свербіж, шкірні висипання, макулопапульозний висип, спазми м’язів, набряк щиколоток,астенія, набряк та втома.

Аналоги Трипліксаму

  • Ко-Амлсса
  • Три-Алітер

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся