Тринефрон – інструкція, застосування, аналоги препарату

Тринефрон фото упаковки

Застосування Тринефрону

Тринефрон: склад і форма випуску препарату

Тринефрон: як приймати препарат

Тринефрон: протипоказання, побічні ефекти

Тринефрон – це лікарський засіб, який застосовується в урології.

Застосування Тринефрону

Тринефрон приймається:

  • для комплексного лікування запальних захворювань сечовивідних шляхів;
  • профілактики утворення сечових каменів, у тому числі і після їх видалення.

Тринефрон: склад і форма випуску препарату

Тринефрон випускається у формі твердих желатинових капсул оранжевого кольору. Вміст капсул – суміш, що містить гранули та порошок від світло-коричневого до коричневого кольору. Допускається наявність агломератів часток. На капсулу допускається наносити товарний знак підприємства – ЗТ.

Капсули №30 (№10х3), №60 (№10х6) у блістерах у коробці.

Діючі речовини – 1 капсула містить подрібненої лікарської рослинної сировини: золототисячника (Centauriiherba) 18 мг; розмарину листя (Rosmarini folium) 18 мг; любистку кореня (Levistici radix) 18 мг.

Допоміжні речовини – лактози моногідрат; повідон; крохмаль кукурудзяний; кремнію діоксид колоїдний безводний; магнію стеарат; оболонка капсули, що містить жовтий захід FCF (Е 110), титану діоксид (Е 171), желатин, чорнила чорні (у разі нанесення товарного знаку підприємства – ЗТ; містять шелак Glaze 45 % розчин в етанолі, заліза оксид чорний (Е 172), пропіленгліколь, аміаку розчин концентрований).

Тринефрон: як приймати препарат

Якщо лікар не призначив інакше, препарат слід приймати дорослим та дітям віком від 12 років – по 2 капсули 3 рази на добу (загальна добова доза – 6 капсул).

Капсули слід ковтати, не розжовуючи, з достатньою кількістю рідини (наприклад склянка води). Одночасно з прийомом препарату необхідно забезпечити вживання достатньої кількості рідини.

Тривалість лікування визначає лікар індивідуально. Якщо препарат переноситься добре, його можна призначати на тривалий термін.

Діти. Препарат не рекомендується застосовувати дітям віком до 12 років.

Тринефрон: протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання.

  • Підвищена індивідуальна чутливість до будь-якого компонента препарату або до інших рослин сімейства Зонтичні (Apiaceae), наприклад аніс, фенхель, та до анетолу (тобто компонента ефірних масел, що містять, наприклад, аніс і фенхель).
  • Пептична виразка у стадії загострення.
  • Набряки внаслідок серцевої недостатності або порушення функції нирок та/або рекомендація лікаря щодо обмеження споживання рідини.

Особливості застосування

У випадку подовження гарячки, спазмів, появі крові у сечі, розладів сечовипускання та гострої затримки сечі необхідно негайно звернутися до лікаря.

Якщо у пацієнта встановлена непереносимість деяких цукрів, необхідно проконсультуватися з лікарем, перш ніж приймати цей лікарський засіб.

До складу препарату входить барвник Жовтий захід FCF(Е110), який може спричинити алергічні реакції.

Застосування у період вагітності або годування груддю. Досвід спостережень за вагітними жінками вказує на відсутність ризику розвитку вад плоду або фетальної/неонатальної токсичності капсул. Відомо, що в експериментальних дослідженнях не отримано жодних ознак репродуктивної токсичності. Застосування препарату під час вагітності можливе, після консультації з лікарем. У зв’язку з відсутністю даних стосовно потрапляння препарату або його метаболітів у молоко матері, ризик для немовлят не може бути виключений. Тому препарат не слід застосовувати під час годування груддю.

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або іншими механізмами. Препарат не впливає на здатність керувати автотранспортом або працювати з іншими механізмами.

Побічні ефекти

Часто виникають порушення з боку травного тракту (нудота, блювання, діарея). Можуть виникати алергічні реакції у разі підвищеної чутливості до складових компонентів препарату, включаючи кропив’янку, свербіж, гіперемію шкіри.

У разі виникнення будь-яких небажаних реакцій слід припинити застосування препарату та звернутися до лікаря.

Аналоги Тринефрону

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся