Трикард - інструкція, застосування, аналоги препарату

Трикард фото упаковки

Застосування Трикард 

Трикард - склад і форма випуску препарату

Трикард: як приймати препарат

Трикард - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Трикард 

Кардіологічні засоби. Триметазидин. Антиангінальний та антиішемічний засіб. Завдяки збереженню енергетичного метаболізму у клітинах, які страждають від гіпоксії або ішемії, триметазидин запобігає зменшенню рівня внутрішньоклітинного АТФ, забезпечуючи тим самим належне функціонування іонних насосів і трансмембранного натрієво-калієвого потоку при збереженні клітинного гомеостазу.

Застосування Трикард 

Дорослим триметазидин показаний для симптоматичного лікування стабільної стенокардії за умови недостатньої ефективності або непереносимості антиангінальних препаратів першої лінії.

Трикард - склад і форма випуску препарату

Діюча речовина: 1 таблетка містить триметазидину дигідрохлориду 20 мг;

допоміжні речовини: крохмаль кукурудзяний, маніт (Е 421), повідон, магнію стеарат, тальк;

оболонка: суміш для плівкового покриттяOpadryIIRed (поліетиленгліколь, полівініловий спирт, титану діоксид (Е 171), жовтий захід FCF (Е 110), понсо 4R (Е 124), тальк).

Таблетки, вкриті плівковою оболонкою: таблетки круглої форми з двоопуклою поверхнею, вкриті плівковою оболонкою червоного кольору.

По 10 таблеток у блістері; по 3 блістери в пачці.

Трикард: як приймати препарат

Лікарський засіб призначати дорослим по 1 таблетці 3 рази на добу під час їди, запиваючи достатньою кількістю води. Тривалість лікування встановлюється індивідуально, залежно від тяжкості та перебігу захворювання.

Пацієнти з нирковою недостатністю. Для пацієнтів з помірним порушенням функції нирок (кліренс креатиніну 30-60 мл/хв) (див. розділ «Особливості застосування») рекомендована доза становить 1 таблетку 2 рази на добу, тобто один раз вранці і один раз увечері під час їди.

Пацієнти літнього віку. Пацієнти літнього віку більш чутливі до дії триметазидину через вікове зниження функції нирок. Для пацієнтів з помірним порушенням функції нирок (кліренс креатиніну 30-60 мл/хв) рекомендована доза становить 1 таблетку 2 рази на добу, тобто один раз вранці і один раз увечері під час їди.

Для пацієнтів літнього віку необхідно уважно титрувати дозу.

Діти. Безпека та ефективність триметазидину для дітей не встановлені. Дані відсутні.

Трикард - протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання. Підвищена чутливість до діючої речовини або до будь-якої допоміжної речовини. Хвороба Паркінсона, симптоми паркінсонізму, тремор, синдром «неспокійних ніг» та інші пов’язані з ним рухові розлади, тяжка ниркова недостатність.

Побічні реакції: біль в епігастральній ділянці, діарея, диспепсія, нудота та блювання, запор, астенія, головний біль, запаморочення; симптоми паркінсонізму (тремор, акінезія, гіпертонус м’язів, нестійкість ходи, синдром «неспокійних ніг» та інші рухові розлади, що мають відношення до вищезазначеного), які зазвичай минають після відміни лікування, розлади сну (безсоння, сонливість), висип, свербіж, кропив’янка, еритема, гострий генералізований екзантематозний пустульозний висип, ангіоневротичний набряк та ін.

Аналоги Трикард 

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся