Триакутан мазь - інструкція, застосування, аналоги препарату

Триакутан мазь фото упаковки

Застосування Триакутану

Триакутан - склад і форма випуску препарату

Триакутан мазь: як приймати препарат

Триакутан мазь - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Триакутану

Триакутан поєднує в собі протизапальну, протисвербіжну та судинозвужувальну дію бетаметазону дипропіонату з широкою антимікотичною дією клотримазолу та широким спектром антибактеріальної активності гентаміцину сульфату. Клотримазол чинить протигрибкову дію на клітинну мембрану грибів, призводячи до витоку клітинного вмісту.

Застосування Триакутану

Лікування дерматозів, чутливих до кортикостероїдів, при наявності (або при підозрі) бактеріальних та/або грибкових інфекцій, спричинених чутливими до компонентів препарату мікроорганізмами.

Триакутан - склад і форма випуску препарату

Діючі речовини: betamethasone, clotrimazole, gentamicin;

1 г мазі містить: бетаметазону дипропіонату у перерахуванні на 100 % речовину 0,64 мг, гентаміцину сульфату у перерахуванні на гентаміцин 1 мг, клотримазолу у перерахуванні на 100 % речовину 10 мг;

допоміжні речовини: феноксіетанол, октилдодеканол, олія мінеральна, парафін білий м’який.

Лікарська форма - мазь.

Триакутан мазь: як приймати препарат

Триакутан наносити тонким шаром на всю уражену поверхню та прилеглу ділянку шкіри 2 рази на добу, зранку та ввечері. Для отримання ефекту Триакутан® слід застосовувати регулярно. Тривалість лікування варіює залежно від розміру, локалізації ураження та ефективності терапії. Якщо клінічного ефекту не спостерігається протягом 3-4 тижнів, діагноз необхідно переглянути.

Не рекомендовано застосовувати дітям, оскільки немає досвіду застосування препарату пацієнтам даної вікової категорії.

Триакутан мазь - протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання.

Препарат протипоказаний пацієнтам з підвищеною чутливістю до активних речовин або до будь-якого іншого компонента препарату. Туберкульоз шкіри, шкірні прояви сифілісу, шкірні реакції після вакцинації, поширений бляшковий псоріаз, варикозне розширення вен, періоральний дерматит, рожеві вугри, вітряна віспа, інші бактеріальні та грибкові інфекції шкіри без належної антибактеріальної та антигрибкової терапії.

Препарат не слід наносити на слизові оболонки, очі або ділянки біля очей.

Побічні реакції

  • З боку ендокринної системи: пригнічення синтезу ендогенних кортикостероїдів, надмірна активність надниркових залоз з набряком.
  • З боку обміну речовин: поява латентного цукрового діабету.
  • З боку органів слуху, внутрішнього вуха/з боку нирок: при супутньому системному застосуванні аміноглікозидних антибіотиків може виникнути сукупна ототоксичність/нефротоксичність при застосуванні мазі Триакутан® на великих ділянках шкіри або на ураженій шкірі.
  • З боку опорно-рухової системи: остеопороз, затримка росту (у дітей).

Аналоги Триакутану

  • Белогент
  • Тридерм
  • Целестодерм-B з Гараміцином

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся