Трахісан - інструкція, застосування, аналоги препарату

Трахісан фото упаковки

Застосування Трахісану

Трахісан - склад і форма випуску препарату

Трахісан: як приймати препарат

Трахісан: протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Трахісану

Препарат, що застосовується при захворюваннях горла. Містить комбінацію речовин, що мають протимікробні властивості та чинять місцевоанестезуючу дію.

Застосування Трахісану

Використовується для лікування запальних та інфекційних захворюваннях порожнини рота та глотки. Зокрема: стоматитів, гінгівітів, пародонтитів, глоситів, тонзилітів, фарингітів та інших станів, що супроводжуються порушенням ковтання.

Трахісан також застосовується для профілактики інфекцій перед та після хірургічного втручання у ділянки порожнини рота та глотки (екстракція зуба, хірургічне лікування ясен, тонзилектомія).

Трахісан - склад і форма випуску препарату

Препарат випускається у формі таблеток для смоктання. 1 таблетка містить 0,5 мг тиротрицину, 1 мг гідрохлориду лідокаїну та 1 мг диглюконату хлоргексидину.

Крім того таблетки містять сорбіт (Е 420), стеарат магнію та олію перцевої м’яти.

Трахісан: як приймати препарат

Приймати по 1 таблетці, розсмоктуючи у ротовій порожнині, кожні дві години. Добова доза для дорослих і дітей від 12 років - вісім таблеток, для дітей віком від 4 до 12 років - шість таблеток.

Симптоми захворювання, як правило, минають через кілька днів, але для досягнення стабільного терапевтичного ефекту рекомендується продовжити терапію ще дві-три доби. Якщо після п'яти діб застосування препарату покращання стану пацієнта не настає, слід звернутися до лікаря.

Безперервне застосування таблеток для смоктання Трахісан без призначення лікаря має тривати не довше двох тижнів.

Трахісан: протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання до застосування Трахісану:

  • підвищена чутливість до будь-якого з компонентів препарату або до інших амідних місцевоанестезуючих лікарських засобів;
  • ерозивні та десквамативні зміни слизової оболонки ротової порожнини, свіжі рани великих розмірів у порожнині рота та глотці;
  • непереносимість фруктози.

Побічні ефекти застосування Трахісану:

  • У рідкісних випадках можливі реакції гіперчутливості: шкірні висипання, свербіж.
  • короткочасні зміни смаку, тимчасове оніміння язика.
  • При тривалому застосуванні можливе незначне забарвлення у жовтий або світло-коричневий колір зубів, зубних пломб та протезів або язика.

Аналоги Трахісану

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся