Траумель С – інструкція, застосування, аналоги препарату

Траумель С фото упаковки

Застосування Траумель С

Траумель С: склад і форма випуску препарату

Траумель С: як приймати препарат

Траумель С: протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Траумель С

Траумель С – це комплексний гомеопатичний лікарський препарат.

Застосування Траумель С

Траумель С приймається у комплексній терапії при таких захворюваннях і станах:

  • пошкодження тканин при травмах (спортивних, побутових) у вигляді забитих місць, розтягнень, вивихів, гематом, переломів кісток та суглобів;
  • струс головного мозку;
  • гострі та хронічні запальні захворювання опорно-рухового апарату (тендовагініт, плечолопатковий періартрит, бурсит, артрит тазостегнового, колінного суглобів і суглобів стоп та кистей рук);
  • зубощелепного апарату (періодонтит, пародонтит, гінгівіт);
  • остеохондроз.

Траумель С: склад і форма випуску препарату

Траумель С випускається у формі розчину для ін’єкцій. (прозорий безбарвний розчин без запаху і практично вільний від часток).

5 (5х1), 10 (5х2) або 100 (5х20) ампул по 2,2 мл у картонній коробці.

Діючі речовини – 2,2 мл розчину містять:AchilleamillefoliumD3− 2,2 мг, AconitumnapellusD2 − 1,32 мг, ArnicamontanaD2 − 2,2 мг, Atropabella-donnaD2 − 2,2 мг, BellisperennisD2 − 1,1 мг, CalendulaofficinalisD2− 2,2 мг, EchinaceaD2− 0,55 мг, EchinaceapurpureaD2 − 0,55 мг, Hamamelis virginiana D1− 0,22 мг, HeparsulfurisD6 − 2,2 мг, HypericumperforatumD2 − 0,66 мг, MatricariarecutitaD3 − 2,2 мг, MercuriussolubilisHahnemanniD6 − 1,1 мг, SymphytumofficinaleD6 − 2,2 мг.

Допоміжні речовини – натрію хлорид, вода для ін’єкцій.

Траумель С: як приймати препарат

Разова доза: дорослим і дітям від 12 років − 2,2 мл, дітям віком до 1 року − 0,4 мл, від 1 до3 років − 0,6 мл, від 3 до 6 років − 1 мл, від 6 до 12 років − 1,5 мл. Застосовувати разову дозу 1−3 рази на тиждень.

Застосовувати разову дозу у вигляді внутрішньом’язових, підшкірних, внутрішньошкірних, а за необхідності – внутрішньовенних (струминно), внутрішньо-, навколосуглобових ін’єкцій, а також ін’єкцій в акупунктурні точки.

Курс лікування − 2−4 тижні.

Діти. Препарат рекомендований для застосування дітям від народження.

Траумель С: протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання

  • Підвищена чутливість до активних компонентів або допоміжних речовин, до арніки, ромашки, деревію чи до інших рослин родини айстрових (складноцвітих).
  • Туберкульоз, лейкемія, запальні захворювання сполучних тканин (колагенові хвороби), аутоімунні захворювання, розсіяний склероз, захворювання системи крові, СНІД, ВІЛ-інфекції, імуносупресія або імунодефіцит різної етіології та інші хронічні вірусні захворювання.

Особливості застосування

Якщо симптоми не зникають або стан погіршується необхідно проконсультуватися з лікарем.

Застосування у період вагітності або годування груддю. Токсичність гомеопатично розведених речовин, що входять до складу лікарського засобу при застосуванні у період вагітності та годування груддю, не встановлена.

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або іншими механізмами. Не впливає.

Побічні ефекти

Препарат звичайно добре переноситься, але у дуже рідкісних випадках в осіб із підвищеною чутливістю до рослин родини складноцвітих (наприклад, Arnica, Chamomilla, Achilleamillefolium) можуть спостерігатися реакції гіперчутливості (до анафілактичної реакції).

Тимчасово можуть виникати реакції у місці ін’єкції, у тому числі почервоніння, набряк та біль. У поодиноких випадках можуть виникати гіперсалівація; алергічні реакції, у тому числі почервоніння, набряки, висипи, свербіж, кропив’янка – у такому випадку застосування препарату необхідно припинити.

Після застосування препаратів, що містять екстракти Echinacea спостерігалися реакції з боку травного тракту (у т. ч. нудота, біль у животі); менструальні розлади; акне, висипання на шкірі, свербіж, кропив’янка; збудження, порушення сну; у поодиноких випадках – набряк обличчя, утруднене дихання (задишка), запаморочення та зниження артеріального тиску.

Аналоги Траумель С

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся