Тотема - інструкція, застосування, аналоги препарату

Тотема фото упаковки

Застосування Тотеми

Тотема - склад і форма випуску препарату

Тотема: як приймати препарат

Тотема - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Тотеми

Протианемічні засоби. Комбінований препарат, який містить основні мікроелементи, необхідні для підтримання процесу кровотворення.

Застосування Тотеми

Залізодефіцитна анемія.

Профілактика та лікування залізодефіциту у вагітних жінок, недоношених немовлят, близнюків або дітей, які народжені жінками з дефіцитом заліза, якщо раціон харчування не містить достатньої кількості заліза.

Тотема - склад і форма випуску препарату

Розчин оральний.

Склад. Діючі речовини: залізо (у вигляді заліза глюконату); марганець (у вигляді марганцю глюконату); мідь (у вигляді міді глюконату).

1 ампула (10 мл) містить заліза (у вигляді заліза глюконату) 50 мг; марганцю (у вигляді марганцю глюконату) 1,33 мг; міді (у вигляді міді глюконату) 0,7 мг.

Допоміжні речовини: гліцерин, глюкози розчин, сахароза, кислота лимонна безводна, натрію цитрат, натрію бензоат (Е 211), полісорбат 80, карамель аміаку (Е 150с), ароматизатор «Тутті фрутті», вода очищена.

Тотема: як приймати препарат

Вміст ампули слід розчинити у простій чи підсолодженій воді або в будь-якому іншому напої, крім чаю, кави, молока та напоїв, що містять алкоголь.

Перед вживанням збовтувати! Ампулу відкривають руками, надламуючи з обох кінців (це можна зробити без застосування пилочки). Ампулу слід відкривати безпосередньо над ємністю з напоєм.

Для перорального застосування. Бажано приймати перед вживанням їжі, оскільки так досягається максимальне засвоєння організмом компонентів препарату. Дози та час прийому препарату Тотема можна коригувати з урахуванням індивідуальної чутливості шлунково-кишкового тракту.

Одна ампула містить 50 мг елементарного заліза.

Лікування залізодефіциту та залізодефіцитної анемії. Дорослим призначають по 100-200 мг заліза на добу, тобто 2-4 ампули препарату в день. Дітям віком від 1місяця препарат призначають із розрахунку 5-10 мг заліза на 1 кг маси тіла на добу.

Профілактика залізодефіциту у вагітних жінок. Для профілактики анемії в період вагітності препарат призначають вагітним із розрахунку 50 мг елементарного заліза (тобто 1 ампула) на день протягом другого та третього триместрів вагітності (або починаючи з 4-го місяця вагітності).

Тривалість курсу лікування повинна бути адекватною для корекції анемії та поновлення запасів заліза, які оцінюються шляхом визначення рівня феритину сироватки крові (норма рівня феритину для жінок - 15-200 мкг/л, для чоловіків - 30-340 мкг/л).

Залізодефіцитна анемія: курс лікування - від 3 до 6 місяців (залежно від дефіциту запасів заліза, який визначається рівнем феритину). При необхідності курс лікування може бути продовжений, якщо не була усунена причина анемії.

Контроль ефективності лікування слід проводити кожні три місяці: контроль індикаторів повинен включати периферичні показники крові (Hb, MCV - середній об’єм еритроцитів) та параметри насичення запасів заліза.

Тотема - протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання:

  • Надлишок заліза в організмі, особливо на фоні нормо- або гіперсидеремічної анемії, наприклад, при таласемії, залізорефрактерній анемії, анемії, пов'язаній з недостатністю медулярного кровотворення або внаслідок запального процесу.
  • Регулярні гемотрансфузії.
  • Одночасне застосування парентеральних форм заліза.
  • Кишкова непрохідність.
  • Гіперчутливість до компонентів препарату.
  • Спадкова непереносимість фруктози.

Побічні ефекти. З боку шлунково-кишкового тракту. Нудота, блювання, печія, запор, діарея, біль у животі, знебарвлення випорожнення або випорожнення чорного кольору, забарвлення зубної емалі (у коричневий або чорний колір, є винятковим і зникає після закінчення лікування). Для запобігання такому явищу достатньо розвести розчин препарату у відповідному напої та під час застосування не тримати його довго у ротовій порожнині (можливе використання трубочки), після прийому ретельно почистити зуби.

З боку імунної системи. Можливі алергічні реакції (свербіж, висипання, кропив’янка, анафілактична реакція).

АналогиТотеми

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся