Толперіл - інструкція, застосування, аналоги препарату

Толперіл фото упаковки

Застосування Толперілу

Толперіл - склад і форма випуску препарату

Толперіл: як приймати препарат

Толперіл - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Толперілу

Толперіл є міорелаксантом центральної дії. Механізм дії толперизону повністю не зʼясований. Він володіє високою афінністю до нервової тканини, досягаючи найбільших концентрацій у стовбурі головного мозку, спинному мозку та периферичній нервовій системі.

Найбільш значущим ефектом толперизону є його гальмівна дія на спинномозковий рефлекторний шлях. Ймовірно, цей ефект спільно з інгібуючою дією на спадні провідні шляхи обумовлює терапевтичну користь толперизону.

Застосування Толперілу

Симптоматичне лікування м’язового спазму у дорослих після перенесеного інсульту.

Толперіл - склад і форма випуску препарату

Форма випуску - таблетки, вкриті плівковою оболонкою.

Склад. Діюча речовина: tolperisone. 1 таблетка містить толперизону гідрохлориду 50 мг або 150 мг.

Допоміжні речовини: целюлоза мікрокристалічна; лактоза, моногідрат; кислота стеаринова; крохмаль картопляний; крохмаль кукурудзяний; тальк; кислота лимонна, моногідрат; кремнію діоксид колоїдний безводний; гіпромелоза; титану діоксид (Е171); поліетиленгліколь 6000.

Толперіл: як приймати препарат

Препарат слід приймати після їди, запиваючи склянкою води. Недостатній прийом їжі може знизити біодоступність толперизону.

Дорослим залежно від індивідуальної потреби й переносимості - по 150-450 мг/добу за 3 прийоми.

Тривалість курсу лікування визначається індивідуально.

Пацієнти із порушеннями функції нирок/печінки. Досвід застосування толперизону пацієнтам з ураженням нирок/печінки обмежений, у таких хворих відзначалася більш висока частота небажаних ефектів. У зв’язку з цим при помірному ураженні нирок/печінки рекомендується індивідуальне титрування дози з ретельним спостереженням за станом пацієнта і контролем функції нирок/печінки. При тяжкому ураженні нирок/печінки призначати толперизон не рекомендується.

Діти. Безпека і ефективність застосування толперизону дітям не вивчені.

Толперіл - протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання. Гіперчутливість до діючої речовини або подібного до неї за хімічним складом еперизону, або до будь-якої з допоміжних речовин. Міастенія гравіс. Період годування груддю.

Побічні ефекти. Зазвичай препарат добре переноситься, оскільки має дуже хороший профіль безпеки. Найчастіше виникали такі побічні реакції, як порушення з боку шкіри, системні порушення з боку нервової і травної систем. Приблизно 50-60% випадків побічних реакцій, асоційованих із застосуванням толперизону, становили реакції гіперчутливості. Загалом, ці реакції були несерйозними і проходили самостійно. Також виникали реакції гіперчутливості, що становили загрозу для життя.

З боку системи крові і лімфатичної системи: анемія, лімфаденопатія.

З боку імунної системи: реакція гіперчутливості, анафілактична реакція, анафілактичний шок.

З боку нервової системи: головний біль, запаморочення, сонливість, порушення уваги, тремор, судоми, гіпестезія, парестезія, порушення сну, сплутаність свідомості, летаргія (підвищена сонливість), безсоння, зниження активності, депресія.

З боку органів чуття: порушення зору, шум у вухах, вертиго.

З боку судинної системи: гіпотонія, гіперемія шкіри.

З боку серця: стенокардія, тахікардія, прискорене серцебиття, зниження артеріального тиску, брадикардія.

З боку дихальної системи: утруднення дихання, носова кровотеча, прискорене дихання.

З боку травної системи: нудота, блювання, відчуття дискомфорту в животі, діарея, сухість слизової оболонки порожнини рота, диспепсія, біль в епігастрії, запор, метеоризм, пошкодження печінки легкого ступеня.

З боку кістково-м’язової системи: м’язова слабкість, міалгія, відчуття дискомфорту/біль у кінцівках, остеопенія.

Загальні порушення: астенія, дискомфорт, підвищена стомлюваність, полідипсія, анорексія, відчуття сп’яніння, відчуття жару, дратівливість, спрага, відчуття дискомфорту у грудях.

Слід з обережністю застосовувати препарат при керуванні автотранспортом та іншими механізмами.

АналогиТолперілу

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся