Тобросопт - інструкція, застосування, аналоги препарату

Тобросопт фото упаковки

Застосування Тобросопту

Тобросопт – склад і форма випуску препарату

Тобросопт: як приймати препарат

Тобросопт – протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Тобросопту

Засоби, що застосовуються в офтальмології. Тобраміцин є швидкодіючим бактерицидним антибіотиком з групи аміноглікозидів. Його головна дія спрямована на бактеріальні клітини, пригнічуючи комплекс поліпептидів та синтез у рибосомах.

Чутливі види мікроорганізмів:

  • Аеробні грампозитивні мікроорганізми: Bacillus megaterium, Bacillus pumilus, Corynebacterium accolens, Corynebacterium bovis, Corynebacterium macginleyi, Corynebacterium pseudodiphtheriticum, Kocuria kristinae, Staphylococcus aureus (чутливі до метициліну), Staphylococcus haemolyticus (чутливі до метициліну).
  • Аеробні грамнегативні мікроорганізми: Acinetobacter junii, Acinetobacter ursingii, Citrobacter koseri, Escherichia coli, Klebsiella oxytoca, Klebsiella pneumoniae, Moraxella catarrhalis, Moraxella oslonensis, Morganella morganii, Neisseria perflava, Proteus mirabilis, Pseudomonas aeruginosa, Serratia liquifaciens.

Застосування Тобросопту

Лікування зовнішніх інфекцій ока та прилеглих тканин, спричинених чутливими до тобраміцину патогенними мікроорганізмами.

Тобросопт – склад і форма випуску препарату

Форма випуску - краплі очні, розчин.

Склад. Діюча речовина: тобраміцин. 1 мл розчину містить тобраміцину 3 мг.

Допоміжні речовини: кислота борна, натрію сульфат безводний, бензалконію хлориду розчин, натрію хлорид, вода очищена.

Тобросопт: як приймати препарат

Як і при застосуванні інших антибіотиків, необхідно здійснювати відповідний моніторинг чутливості бактерій до препарату.

Застосування дітям, підліткам та дорослим, включаючи людей літнього віку

При легкому та середньої тяжкості перебігу захворювання закапувати по 1-2 краплі у кон’юнктивальний мішок (-ки) ураженого ока (очей) кожні 4 години.

При тяжкому перебігу захворювання закапувати по 1-2 краплі у кон’юнктивальний мішок (-ки) ураженого ока (очей) кожну годину до поліпшення стану; частоту застосування препарату слід поступово зменшувати до повного припинення.

Зазвичай лікування триває 7-10 днів.

Після інстиляції рекомендується обережне закриття повік або нососльозова оклюзія - це знижує системну абсорбцію ліків, введених в око, що зменшує вірогідність виникнення системних побічних ефектів.

У разі супутньої терапії із застосуванням інших місцевих офтальмологічних препаратів слід дотримуватися інтервалу 10-15 хвилин між їх застосуванням.

Призначений винятково для місцевого застосування – введення у кон’юнктивальний мішок.

Не слід торкатися до наконечника крапельного дозатора, оскільки це може забруднити вміст флакона.

Діти. Тобросопт застосовувати дітям віком від 1 року з таким же дозуванням, як і у дорослих. Однак інформація щодо застосування препарату у педіатрії обмежена. Безпека та ефективність у дітей віком до 1 року не встановлені.

Тобросопт – протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання. Підвищена чутливість до діючої речовини або до будь-якого з компонентів препарату.

Побічні ефекти. Найчастішими побічними реакціями, пов’язаними із застосуванням препарату, є гіперемія очей та відчуття дискомфорту з боку очей, які виникали приблизно у 1,4% та 2% пацiєнтiв вiдповiдно.

У деяких пацієнтів може виникнути чутливість до аміноглікозидів, що застосовуються місцево.

У пацієнтів, яким призначали тобраміцин у вигляді системної терапії, виникали серйозні побічні реакції, включаючи нейротоксичність, ототоксичність і нефротоксичність. Однак після місцевого застосування тобраміцину в око про ці реакції не повідомлялося.

Аналоги Тобросопту

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся