Тіоцетам форте - інструкція, застосування, аналоги препарату

Тіоцетам форте фото упаковки

Застосування Тіоцетам форте

Тіоцетам форте - склад і форма випуску препарату

Тіоцетам форте: як приймати препарат

Тіоцетам форте - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Тіоцетам форте

Препарат належить до групи цереброактивних засобів, має протиішемічні, антиоксидантні, мембрано стабілізуючі та ноотропні властивості.

Препарат покращує інтегративну та когнітивну діяльність мозку, підвищує ефективність процесу навчання, сприяє усуненню симптомів амнезії, покращує показники короткотривалої та довготривалої пам’яті.

Застосування Тіоцетам форте

Транзиторні і хронічні порушення мозкового кровообігу, зумовлені атеросклерозом судин головного мозку та порушеннями мозкового кровообігу у минулому. Препарат також показаний при порушеннях мозкового кровообігу, порушеннях обмінних процесів мозку, зумовлених черепно-мозковими травмами, інтоксикаціями, діабетичною енцефалопатією, а також у реабілітаційний період ішемічного інсульту.

Тіоцетам форте - склад і форма випуску препарату

Таблетки, вкриті плівковою оболонкою жовтого кольору, овальної форми, з рискою з одного боку таблетки. На розламі видно ядро білого кольору.

Склад: діючі речовини: 1 таблетка містить: пірацетаму у перерахуванні на 100 % речовину – 400 мг; морфолінієвої солі тіазотної кислотиу перерахуванні на 100 % речовину, що еквівалентно 66,5 мг тіазотної кислоти – 100 мг. Допоміжні речовини: крохмаль картопляний; маніт; цукор-пудра; магнію стеарат; повідон; суміш для покриття «Opadry II Yellow» 33G22623.

Тіоцетам форте: як приймати препарат

Дозуваннята тривалість лікування визначає лікар в кожному індивідуальному випадку окремо залежно від характеру та перебігу захворювання.

При транзиторних і хронічних порушеннях мозкового кровообігу та в реабілітаційний період після ішемічного інсульту по 1 таблетці 3 рази на добу протягом 25-30 днів.

Таблетки Тіоцетама Форте призначати за 30 хвилин до їди.

Курс лікування становить від 2-3 тижнів до 3-4 місяців.

Для лікування діабетичної енцефалопатії призначати по 1 таблетці 3 рази на добу протягом 45 днів.

Діти. Не застосовувати.

Тіоцетам форте - протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання:

  • підвищена чутливість до пірацетаму або похідних піролідону, та/або до тіазотної кислоти, а також до будь-якого іншого компонента препарату;
  • гостре порушення мозкового кровообігу за геморагічним типом;
  • гостра ниркова недостатність. Термінальна стадія ниркової недостатності.

Побічні ефекти:

  • головний біль, загальна слабкість, безсоння, сонливість, тривожність, внутрішнє напруження;
  • нудота, блювання, сухість у роті, діарея;
  • алергічні реакції, включаючи висипання, свербіж, кропив’янку, пітливість;
  • запаморочення;
  • знервованість, депресія, підвищена збуджуваність, тривожність, збентеження, галюцинації;
  • гіперкінезія, сонливість, атаксія, порушення рівноваги, підвищення частоти нападів епілепсії, головний біль, безсоння, тремор;
  • абдомінальний біль, біль у верхній частині живота.

Аналоги Тіоцетам форте

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся