Тіамін - інструкція, застосування, аналоги препарату

Тіамін фото упаковки

Застосування Тіаміну

Тіамін - склад і форма випуску препарату

Тіамін: як приймати препарат

Тіамін - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Тіаміну

Тіаміну хлорид - Здоров’я – синтетичний препарат водорозчинного вітаміну В1. В організмі людини у результаті процесів фосфорилювання перетворюється на кокарбоксилазу, яка є коферментом багатьох ферментативних реакцій.

Застосування Тіаміну

Гіпо- і авітаміноз вітаміну В1 у пацієнтів, які знаходяться на зондовому харчуванні, на гемодіалізі, страждають синдромом мальабсорбції. У складі комплексної терапії: неврити, поліневрити, радикуліт, невралгія, периферичний парез і параліч, нейропатії (діабетичні, алкогольні), енцефалопатії (у т. ч. енцефалопатія Верніке—Корсакова), неврастенії, хронічні ураження печінки, міокардіодистрофія, виразкова хвороба шлунка і дванадцятипалої кишки, атонія кишечнику, ендартеріїт|, дерматози (екзема, атопічний дерматит, піодермія, псоріаз, червоний плескатий лишай) з|із| нейротрофічними| змінами і порушеннями обміну речовин.

Тіамін - склад і форма випуску препарату

Діюча речовина: thiamine; 1 мл розчину містить тіаміну гідрохлориду 50 мг;

Допоміжні речовини:унітіол|, вода для ін’єкцій.

Лікарська форма - розчин для ін’єкцій.

Тіамін: як приймати препарат

Дорослим застосовують по 25—50 мг (0,5—1 мл препарату) 1 раз на добу, щоденно. Введення розпочинають з малих доз [не більше 25 мг (0,5 мл)], більш високі дози [50 мг (1 мл)] вводять лише за умови доброї переносимості. Курс лікування –10—30 ін’єкцій.

При енцефалопатії Верніке—Корсакова застосовують по 50—100 мг (1—2 мл) 2 рази на добу до клінічного поліпшення. Слід враховувати ймовірність розвитку алергічної реакції на введення вітаміну В1.

Дітям віком від 8 років застосовують по 12,5 мг (0,25 мл) 1 раз на добу, щоденно. Курс лікування –10—30 ін’єкцій.

Діти. Дітям зазвичай застосовують 2,5 % розчин тіаміну гідрохлориду. Можливе введення препарату у даному дозуванні (5 % розчину) дітям віком від 8 років.

Тіамін - протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання. Підвищена чутливість до компонентів препарату, алергічні захворювання, ідіосинкразія, передклімактеричний і клімактеричний періоди у жінок.

Побічні реакції.

  • З боку серцево-судинної системи: тахікардія, відчуття серцебиття, колапс.
  • З боку нервової системи:головний біль, запаморочення, занепокоєння, парестезії.
  • З боку органів зору:ураження зорового нерва.
  • З боку дихальної системи:утруднене дихання, задишка.
  • З боку травного тракту:утруднене ковтання, нудота, кишкові геморагії.

Аналоги Тіаміну

Тіаміну Хлорид-Дарниця (Вітамін B1-Дарниця)

Тіаміну Хлорид (Вітамін B1)

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся