Тинідазол - інструкція, застосування, аналоги препарату

Тинідазол фото упаковки

Застосування Тинідазолу

Тинідазол - склад і форма випуску препарату

Тинідазол: як приймати препарат

Тинідазол  - протипоказання, побічні ефекти

Тинідазол - це протимікробний засіб для системного застосування, активний щодо протозойних мікроорганізмів і облігатно-анаеробних бактерій.

Застосування Тинідазолу

Показання.

Профілактика післяопераційних інфекцій, спричинених анаеробними бактеріями, особливо після операцій на товстому кишечнику, шлунково-кишковому тракті та після гінекологічних операцій.

Лікування. Ерадикація Helicobacter pylori, асоційованої з виразками дванадцятипалої кишки — разом з антибіотиком та препаратом, що пригнічує продукування кислоти.

Анаеробні інфекції: інтраперитонеальні інфекції (перитоніт, абсцес); гінекологічні інфекції (ендометрит, ендоміометрит, тубооваріальний абсцес); бактеріальна септицемія; післяопераційні інфекції ран; інфекції шкіри та м’яких тканин; інфекції верхніх та нижніх дихальних шляхів (пневмонія, емпієма, абсцес легенів). Неспецифічний вагініт. Гострий виразковий гінгівіт. Урогенітальний трихомоніаз у чоловіків та жінок. Лямбліоз. Кишковий амебіаз. Амебне ураження печінки.

Застосування у період вагітності або годування груддю.

Тинідазол проникає через плацентарний бар’єр. Оскільки вплив препаратів цього класу на фетальний розвиток невідомий, застосування тинідазолу протягом Ітриместру вагітності є протипоказаним. Немає доказів того, що тинідазол чинить шкідливий вплив протягом останніх періодів вагітності, але його застосування в другому і третьому триместрі вагітності потребує оцінки потенційної користі і можливого ризику для матері і плоду.

Тинідазол проникає у грудне молоко. Його можна виявити у грудному молоці більше ніж через 72години після застосування. Годування груддю слід припинити на час лікування і не відновлювати раніше, ніж через 3 дні.

Тинідазол - склад і форма випуску препарату

Склад :

діюча речовина: тинідазол;

1 таблетка містить тинідазолу 500мг;

допоміжні речовини: лактози моногідрат, крохмаль кукурудзяний, мікрокристалічна целюлоза, кремнію діоксид колоїдний безводний, магнію стеарат, кросповідон; метакрилатний сополімер(тип А), титану діоксид(E171), тальк, макрогол6000, полісорбат80.

Лікарська форма. Таблетки, вкриті плівковою оболонкою.

Тинідазол: як приймати препарат

Спосіб застосування та дози.

Тинідазол застосовують перорально під час або після прийому їжі, запиваючи водою.

Таблетку слід ковтати цілою. Схема застосування Тинідазолу залежить від показань.

Діти. Тинідазол рекомендовано застосовувати дітям віком від 3 років

Тинідазол  - протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання.

  • Гіперчутливість до тинідазолу, інших похідних 5‑нітроімідазолу або будь-якого допоміжного компонента препарату.
  • Органічні ураження нервової системи.
  • Тяжкі порушення функції печінки.
  • Захворювання крові, в тому числі в анамнезі (хоча стійкі гематологічні порушення не спостерігались під час клінічних досліджень або досліджень на тваринах).
  • Перший триместр вагітності та період годування груддю

Побічні реакції.

Побічні реакції, про які повідомлялось, як правило, виникали нечасто, мали легкі прояви та минали самі по собі. Можливе виникнення таких реакцій.

Порушення загального стану: підвищення температури тіла, підвищена втомлюваність, гіперемія шкірних покривів.

Порушення з боку шлунково-кишкового тракту: нудота, блювання, анорексія, біль у животі, металевий присмак у роті.

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся