Тизин Ксило краплі - інструкція, застосування, аналоги препарату

Тизин Ксило фото упаковки

Застосування Тизину

Тизин - склад і форма випуску препарату

Тизин: як приймати препарат

Тизин - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Тизину Ксило краплі

Протинабрякові та інші препарати для місцевого застосування при захворюваннях носової порожнини.

Препарат чинить судинозвужувальну дію, зменшуючи таким чином набряк слизової оболонки. Початок дії спостерігається зазвичай через 5-10 хвилин і триває до 10 годин; препарат полегшує носове дихання, знижуючи набряк слизової оболонки та покращуючи виведення секрету.

Застосування Тизину

Для симптоматичного полегшення закладеності носа при гострому нежиті, пов'язаному із застудою та грипом, синуситі, алергічному та неалергічному риніті.

Тизин - склад і форма випуску препарату

Краплі назальні, розчин.

Склад. Діюча речовина: xylometazoline hydrochloride.

1 мл розчину містить 0,5 мг або 1 мг ксилометазоліну гідрохлориду.

Допоміжні речовини: бензалконію хлориду розчин; сорбіту розчин, що не кристалізується (Е 420); натрію хлорид; натрію дигідрофосфат, дигідрат; натрію гідрофосфат, дигідрат; динатрію едетат; вода очищена.

Тизин: як приймати препарат

Доза залежить від індивідуальної чутливості пацієнта та клінічного ефекту.

Якщо не призначено інакше, дітям віком від 2 до 6 років закапувати по 1-2 краплі лікарського засобу Тизин Ксило (0,05% розчин) у кожну ніздрю до 3 разів на добу, дітям віком від 6 до 12 років призначають 2-3 краплі (0,05% розчин) у кожну ніздрю до 3 разів на добу.

Дорослим та дітям віком від 12 років 2-3 краплі препарату Тизин Ксило (0,1% розчин) у кожну ніздрю до 3 разів на добу відповідно до потреби.

Спосіб застосування. Для застосування препарату Тизин Ксило, крапель назальних, розчин 0,05 % і 0,1 % слід трохи закинути голову назад. Не відпускати гумову пробку до виймання піпетки з носа, щоб запобігти потраплянню у флакон виділень з носа. Витирати дозувальну піпетку після кожного застосування.

Тривалість лікування. Тизин Ксило не слід застосовувати довше 7 днів поспіль, окрім випадків, коли це рекомендовано лікарем.

Повторне застосування слід розпочинати лише після перерви на кілька днів та консультації з лікарем. Тривалість лікування препаратом дітей визначає лікар індивідуально.

У разі хронічного нежитю лікарський засіб Тизин Ксило можна застосовувати лише під контролем лікаря через небезпеку виникнення атрофії слизової оболонки носа.

Діти. Тизин Ксило 0,05% призначений для лікування дітей віком від 2 до 12 років. Тизин Ксило 0,1% призначений для лікування дорослих і дітей віком від 12 років.

Тизин - протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання. Тизин Ксило не слід застосовувати у таких випадках:

  • гіперчутливість до діючої речовини ксилометазоліну гідрохлориду або до будь-якої з допоміжних речовин препарату;
  • сухе запалення носової оболонки носа з утворенням кірки (сухий риніт);
  • атрофічний або вазомоторний риніт;
  • одночасне лікування інгібіторами моноаміноксидази (МАО), лікування інгібіторами моноаміноксидази (МАО) протягом двох тижнів до початку застосування препарату Тизин Ксило крапель назальних, або іншими лікарськими засобами, здатними підвищувати артеріальний тиск;
  • після гіпофізектомії або хірургічного втручання на твердій мозковій оболонці;
  • закритокутова глаукома;
  • гострі коронарні захворювання;
  • коронарна астма;
  • гіпертиреоз.

Через вміст бензалконію хлориду, що використовується як консервант, Тизин Ксило не можна застосовувати у разі встановленої гіперчутливості до даної сполуки.

Побічні ефекти. Тизин Ксило може спричиняти тимчасові слабкі ознаки подразнення (відчуття печіння або сухості слизової оболонки носа), особливо у чутливих пацієнтів, біль у носі та горлі.

Інколи можуть виникати нудота, головний біль та тимчасове порушення зору.

Відмічалося повернення закладеності носа після припинення лікування, зокрема після тривалого застосування ксилометазоліну.

АналогиТизину Ксило краплі

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся