Тербінафін крем - інструкція, застосування, аналоги препарату

Тербінафін крем фото упаковки

Тербінафін - застосування теофіліну

Тербінафін - склад і форма випуску препарату

Тербінафін: як приймати препарат

Тербінафін - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Тербінафіну 

Тербінафін - протигрибковий препарат для зовнішнього застосування

Тербінафін - застосування теофіліну

Показання

профілактика і лікування грибка, грибкових інфекцій шкіри, в тому числі мікозів стоп ("грибок" стопи), пахової епідермофітії, грибкових уражень гладкої шкіри тіла, викликаних такими дерматофітами, як Trichophyton (в т. ч. т. rubrum, T. mentagrophytes, T. verrucosum, T. violaceum), Microsporum canis і Epidermophyton floccosum;

дріжджові інфекції шкіри, в основному ті, які викликаються родом Candida (наприклад, Candida albicans), зокрема попрілість;

різнобарвний лишай (Pityriasis versicolor), що викликається Pityrosporum orbiculare (також відомий під назвою Malassezia furfur).

Тербінафін - склад і форма випуску препарату

Склад

Діюча речовина: тербінафіну гідрохлорид

Допоміжні речовини: спирт бензиловий, полісорбат 60 (Твін 60), сорбітану моностеарат, цетиловий спирт, ізопропілміристат, цетилпальмітат, натрію гідроксид, вода очищена.

Форма випуску. Крем

Тербінафін: як приймати препарат

Режим дозування

Зовнішньо.

Дорослі та діти з 12 років

Перед нанесенням крему необхідно очистити і підсушити уражені ділянки. Крем наносять один або два рази на добу тонким шаром на уражену шкіру і прилеглі ділянки і злегка втирають. При інфекціях, що супроводжуються попрілістю (під молочними залозами, в міжпальцевих проміжках, між сідницями, в паховій області), місця нанесення крему можна прикривати марлею, особливо на ніч. При великих грибкових ураженнях тіла рекомендується застосовувати крем в тубах по 30 г.

Середня тривалість лікування: дерматомікоз тулуба, гомілок - 1 тиждень 1 раз на день; дерматомікоз стоп - 1 тиждень 1 раз на день; кандидоз шкіри-1-2 тижні 1 або 2 рази на день; різнобарвний лишай: 2 тижні 1 або 2 рази на день.

Зменшення вираженості клінічних проявів зазвичай відзначається в перші дні лікування. У разі нерегулярного лікування або передчасного його припинення існує ризик відновлення інфекції. У разі, якщо через один-два тижні лікування не відзначається ознак поліпшення, слід провести верифікацію діагнозу.

Не рекомендується застосування даного препарату у дітей до 12 років.

Тербінафін - протипоказання, побічні ефекти

Побічна дія

У місцях нанесення препарату може з'явитися почервоніння, відчуття свербіння або печіння. Алергічні реакції.

Протипоказання до застосування

Підвищена чутливість до тербінафіну або до будь-якого з неактивних інгредієнтів, що входять до складу препарату.

З обережністю: печінкова та / або ниркова недостатність, алкоголізм, пригнічення кістковомозкового кровотворення, пухлини, хвороби обміну речовин, оклюзійні захворювання судин кінцівок, дитячий вік до 12 років (відсутність достатнього клінічного досвіду).

Аналоги Тербінафіну 

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся