Терафлекс - інструкція, застосування, аналоги препарату

Терафлекс фото упаковки

Застосування Терафлекс капсули

Терафлекс капсули - склад і форма випуску препарату

Терафлекс: як приймати препарат

Терафлекс - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги препарату Терафлекс капсули

Терафлекс капсули - лікарський засіб, що стимулює регенерацію хрящової тканини. Хондроїтин та глюкозамін ефективні при остеоартрозі. Лікарський засіб чинить протизапальну дію на клітинному рівні, стимулює синтез як ендогенних протеогліканів, так і ендогенної гіалуронової кислоти, знижує катаболічну активність хондроцитів шляхом інгібування деяких ферментів, що руйнують хрящ, таких як колагеназа, еластаза, протеоглікіназа, фосфоліпаза-А2, N-ацетилглікозамінідаза тощо, а також інгібує формування інших речовин, які можуть ушкоджувати хрящові тканини (in vitro), таких як супероксидні радикали; активність лізосомальних ферментів.

Застосування Терафлекс капсули

Первинні та вторинні остеоартрози; остеохондрози; плечолопатковий періартрит; переломи (для прискорення утворення кісткової мозолі).

Терафлекс капсули - склад і форма випуску препарату

Діючі речовини: D-глюкозаміну гідрохлорид та натрію хондроїтину сульфат; 1 капсула містить 500 мг D-глюкозаміну гідрохлориду, 400 мг натрію хондроїтину сульфату;

Допоміжні речовини: желатин, кислота стеаринова, магнію стеарат, марганцю сульфат моногідрат.

Лікарська форма - капсули.

Основні фізико-хімічні властивості: тверді, прозорі желатинові капсули, що містять порошок від білуватого до світло-бежевого кольору з кристалічними частинками.

Терафлекс: як приймати препарат

Приймати внутрішньо, запиваючи невеликою кількістю води. Дорослим застосовувати по 1 капсулі 3 рази на добу. Мінімальна тривалість лікування – 2 місяці. Рекомендований курс лікування – від 3 до 6 місяців. Якщо необхідно, курс лікування можна повторити з інтервалом 3 місяці.

Цей лікарський засіб не призначений для лікування гострих больових відчуттів. Полегшення симптомів (особливо полегшення болю) може не спостерігатися навіть після декількох тижнів лікування, а в деяких випадках і довше. Якщо після 2–3 місяців лікування полегшення не спостерігається, слід звернутися до лікаря.

Пацієнти мають звернутися до лікаря, якщо симптоми посилюються після початку застосування цього лікарського засобу.

У зв’язку з тим, що досвіду застосування дітям недостатньо, не рекомендується застосовувати дітям.

Терафлекс - протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання:

Підвищена чутливість до будь-якого з компонентів препарату (алергічні реакції), схильність до кровотеч, тромбофлебіти, порушення функції печінки або нирок у стадії декомпенсації. Не застосовувати пацієнтам з підвищеною чутливістю (алергією) до морепродуктів.

Побічні реакції:

Доступні дані вказують на те, що глюкозамін та хондроїтину сульфат у дозах, що зазвичай призначаються (1500 мг/добу та 1200 мг/добу відповідно), не токсичні та не спричиняють відомих моделей несприятливих реакцій.

  • З боку шлунково-кишкового тракту - біль в епігастральній ділянці, диспепсія, запор, метеоризм, діарея, нудота та блювання.
  • З боку імунної системи - алергічні реакції, у тому числі шкірні висипання, кропив'янка, відчуття свербежу, еритема, дерматит, макулопапульозні висипання, набряки, ангіоневротичний набряк. Якщо виникають алергічні реакції, лікування має бути припинене, необхідна консультація спеціаліста.
  • З боку нервової системи - запаморочення, головний біль, сонливість, безсоння, підвищена втомлюваність.

Аналоги препарату Терафлекс капсули

Артеджа комплекс, Артифлекс, Гіалган, Остеолон, Протекон, Румалон, Спінраза, Хондроітин комплекс

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся