Тауфон - інструкція, застосування, аналоги препарату

Тауфон фото упаковки

Застосування Тауфону

Тауфон краплі - склад і форма випуску препарату

Тауфон краплі: як приймати препарат

Тауфон - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Тауфону

Тауфон, діюча речовина якого таурин, належить до амінокислот, які стимулюють репаративні і регенераційні процеси при захворюваннях сітківки ока дистрофічного характеру, травматичних ураженнях тканин ока, патологічних процесах, що супроводжуються різким порушенням метаболізму цих тканин. Як амінокислота, яка містить сірку, препарат сприяє нормалізації функцій клітинних мембран, оптимізації енергетичних і обмінних процесів, підтриманню сталості електролітного складу цитоплазми клітин, гальмуванню синаптичної передачі (нейромедіаторна роль).

Застосування Тауфону

Дистрофічні ураження рогівки та сітківки ока, включаючи спадкові тапеторетинальні дегенерації; старечі, діабетичні, травматичні і променеві катаракти; як засіб стимуляції репаративних процесів при травмах рогівки; як додатковий засіб при лікуванні відкритокутової глаукоми.

Тауфон краплі - склад і форма випуску препарату

Діюча речовина: таурин; 1 мл крапель містить таурину 40 мг;

Допоміжні речовини: метилпарагідроксибензоат (Е 218), вода для ін’єкцій.

Лікарська форма - краплі очні.

Основні фізико-хімічні властивості: прозора безбарвна рідина.

Тауфон краплі: як приймати препарат

Безпосередньо перед застосуванням бажано потримати флакон з препаратом у долоні, щоб підігріти його до температури тіла. Закапувати по 2 – 3 краплі 2 – 4 рази на добу у кон’юнктивальний мішок ураженого ока.

Курс лікування при травмах – 1 місяць, при катарактах – 3 місяці (повторювати з інтервалом 1 місяць).

Для лікування тапеторетинальної дегенерації та інших дистрофічних захворювань сітківки, проникаючих ран рогівки препарат вводять під кон’юнктиву: по 0,3 мл 4 % розчину 1 раз на добу протягом 10 днів. Курс повторюють через 6 – 8 місяців.

При відкритокутовій глаукомі інстилюють 2 – 3 краплі у кожний кон’юнктивальний мішок 2 рази на добу за 20 – 30 хвилин до застосування тимололу. Курс лікування визначають індивідуально.

Ефективність і безпека застосування препарату дітям не досліджувалися, тому не слід призначати препарат цій віковій категорії пацієнтів.

Тауфон - протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання - індивідуальна підвищена чутливість до компонентів препарату.

Побічні реакції - при застосуванні препарату можуть виникнути алергічні реакції на зразок алергічного кон’юнктивіту, спричинені індивідуальною гіперчутливістю до компонентів препарату. Порушення з боку органів зору: свербіж очей, гіперемія кон’юнктиви, подразнення ока (різі та печіння в очах).

Аналоги Тауфону

Артелак, Відісік, Ікервис, Катаксол, Корнерегель, Окоферон, Офтахром.

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся