Тамсін форте - інструкція, застосування, аналоги препарату

Тамсін форте фото упаковки

Застосування Тамсін форте

Тамсін форте - склад і форма випуску препарату

Тамсін форте: як приймати препарат

Тамсін форте - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Тамсін форте

Тамсін форте – лікарський засіб, який призначається у терапії доброякісної гіперплазії простати (у чоловіків), що супроводжується розладами функції сечового міхура і сечовивідного каналу.

Застосування Тамсін форте

Тамсін Форте призначають пацієнтам із доброякісною гіперплазією передміхурової залози, що супроводжується розладами функції сечового міхура і сечовивідного каналу.

Тамсін форте - склад і форма випуску препарату

Склад:

Діюча речовина: тамсулозину гідрохлорид. В одній таблетці пролонгованої дії міститься 0,4 мг тамсулозину гідрохлорид.

Допоміжні речовини: гідроксипропілметилцелюлоза (гіпромелоза), карбомер, Е 172 (заліза оксид червоний), целюлоза мікрокристалічна, кремнію діоксид колоїдний безводний та магнію стеарат.

Форма випуску лікарського засобу та його основні фізичні і хімічні властивості

Тамсін Форте випускається у формі білих, круглих, гладких на дотик, випуклих з обох боків таблеток, які володіють пролонгованим терапевтичним ефектом. На одному боці таблетки розміщена насічка "T9SL", на іншому – "0.4".  

Тамсін форте: як приймати препарат

Таблетки призначені для прийому перорально (внутрішньо) – по одній раз на день (можна як перед, так і під час та після прийому їжі). Не розжовувати – ковтати цілими! При порушенні цієї рекомендації активна речовина не буде вивільнятися довший час, як це передбачено формою лікарського засобу, через що, відповідно, не вдасться досягнути бажаного терапевтичного ефекту.

Тамсін форте - протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання:

  • гіперчутливість до діючої речовини лікарського засобу, що може проявлятися ангіоневротичним набряком, або до однієї із допоміжних речовин;
  • важка печінкова недостатність;
  • ортостатична гіпотензія.

Побічні ефекти

Прийом Тамсіну Форте може супроводжуватися запамороченням, втратою свідомістю, головним болем; пріапізмом та ретроградною еякуляцією; постуральною гіпотензією і відчуттям посиленого серцебиття (хворі описують це відчуття як "серце вистрибує з грудей"); ринітом; закрепами або діареєю, нудотою і блюванням; висипаннями, свербежем шкіри, набряком Квінке (ангіоневротичним набряком), кропив’янкою, синдромом Стівенса-Джонсона; астенією.

Невідомо, з якою частотою і наскільки ці випадки пов’язані із терапією вказаним препаратом, але прийом Тамсіну Форте може викликати атріальну фібриляцію, диспное, аритмії і тахікардію, а також синдром звуженої зіниці (один із його різновидів – інтраопераційну нестабільність райдужки) у пацієнтів, прооперованих з приводу таких діагнозів як глаукома або катаракта, у лікуванні яких довший час застосовувався лікарський засіб.

Аналоги Тамсін форте

АДЕНОРМ

АЛЬФАТАМ

ОМЛОС

ПРОСТАЗАН

УРИМАК

ФОКУСИН

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся