Таміфлю - інструкція, застосування, аналоги препарату

Таміфлю фото упаковки

Застосування Таміфлю

Таміфлю - склад і форма випуску препарату

Таміфлю: як приймати препарат

Таміфлю - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Таміфлю

Противірусні засоби для системного застосування. Противірусні засоби прямої дії. Антивірусна активність озельтамівіру була підтверджена щодо вірусів грипу типів А та В в ході експериментальних досліджень за участю здорових добровольців.

Застосування Таміфлю

Лікування грипу. Препарат Таміфлю показаний дорослим та дітям, у тому числі доношеним новонародженим, у яких наявні симптоми, характерні для грипу, під час циркуляції вірусу грипу. Ефективність була продемонстрована, коли лікування було розпочато протягом двох днів після появи симптомів.

Профілактика грипу. Профілактика грипу у дорослих та дітей віком від 1 року після контакту з особою з клінічно діагностованим грипом під час циркуляції вірусу грипу.

Препарат Таміфлю показаний для профілактики грипу у дітей віком до 1 року після контакту з особою з клінічно діагностованим грипом під час пандемії грипу.

Застосування препарату Таміфлю не замінює вакцинацію проти грипу.

Застосування противірусних засобів для лікування та профілактики грипу має базуватися на офіційних рекомендаціях. Рішення про застосування озельтамівіру для лікування та профілактики слід приймати з урахуванням характеристик циркулюючих вірусів грипу, доступної інформації щодо чутливості вірусів грипу до лікарських засобів у кожному сезоні та впливу захворювання в різних географічних регіонах та групах пацієнтів.

Таміфлю - склад і форма випуску препарату

Порошок для оральної суспензії.

Склад. Діюча речовина: oseltamivir.

1 г порошку містить озельтамівіру 30 мг у вигляді озельтамівіру фосфату 39,4 мг.

1 мл готової суспензії містить 6 мг озельтамівіру у вигляді озельтамівіру фосфату 7,88 мг.

Допоміжні речовини: cорбіт (Е 420), титану діоксид (Е 171), натрію бензоат (Е 211), ксантанова камедь, мононатрію цитрат, сахарин натрію, Тутті Фрутті PERMASEALPHS-142000 (смакові добавки).

Таміфлю: як приймати препарат

Препарат Таміфлю у вигляді суспензії і препарат Таміфлю у вигляді твердих капсул є біоеквівалентними лікарськими формами. Дозу препарату 75 мг можна приймати у вигляді однієї капсули 75 мг.

Дорослі, підлітки та діти (>40 кг), які в змозі проковтнути капсули, можуть отримати відповідні дози препарату Таміфлю у вигляді капсул.

Приготування суспензії для орального застосування:

  1. Струсіть кілька разів закриту пляшку для розпушування порошку.
  2. Відміряйте 55 мл води. Для цього використайте мірний стаканчик і заповнить його до потрібного рівня (мірний стаканчик постачається з упаковкою препарату).
  3. Додайте всю воду (55 мл) до пляшки з порошком і струшуйте закриту пляшку протягом приблизно 15 секунд.
  4. Зніміть захисну кришку і втисніть пластиковий адаптер у горловину пляшки.
  5. Щільно закрийте пляшку захисною кришкою. Це забезпечить правильне положення пластикового адаптера у пляшці.

Таким чином отримано пляшку із оральною суспензією препарату Таміфлю готовою до дозування.

Перед застосуванням суспензію Таміфлю потрібно обов’язково струшувати!

Лікування. Лікування слід розпочинати якомога раніше, у перші два дні появи симптомів грипу.

Дорослі та підлітки (13-17 років). Рекомендований режим дозування препарату Таміфлю – по 75 мг озельтамівіру 2 рази на добу перорально протягом 5 днів.

Діти віком до 1 року. Рекомендована доза для лікування дітей віком 0-12 місяців становить 3 мг/кг двічі на добу.

Профілактика після контакту з хворим на грип. Дорослі та підлітки (13-17 років). Рекомендована доза препарату Таміфлю для профілактики грипу після контакту з хворим на грип – по 75 мг озельтамівіру 1 раз на добу перорально протягом 10 днів. Прийом препарату слід розпочинати не пізніше ніж у перші 2 дні після контакту.

Діти віком до 1 року. Рекомендована доза для профілактики грипу у дітей віком до 12 місяців під час пандемії грипу становить половину добової дози для лікування.

Профілактика під час епідемії грипу. Профілактика під час епідемії грипу у дітей віком до 12 років не вивчалася. Рекомендована доза для дорослих і підлітків для профілактики грипу під час спалаху грипу становить 75 мг озельтамівіру один раз на добу впродовж періоду тривалістю до 6 тижнів.

Таміфлю - протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання. Підвищена чутливість до озельтамівіру фосфату або до будь-якого компонента препарату.

Побічні ефекти. У дорослих/підлітків, найчастішими побічними реакціями були нудота і блювання під час лікування та нудота - під час профілактики грипу. Більшість з цих побічних реакцій спостерігались одноразово, у перший-другий день лікування та зникали спонтанно через 1 - 2 дні. У дітей найчастішою побічною реакцією було блювання. У більшості випадків ці побічні реакції не призводили до відміни препарату Таміфлю.

Рідко повідомлялося про такі серйозні побічні реакції: анафілактичні та анафілактоїдні реакції, порушення з боку печінки (блискавичний гепатит, порушення функції печінки та жовтяниця), ангіоневротичний набряк, синдром Стівенса-Джонсона та токсичний епідермальний некроліз, шлунково-кишкова кровотеча та нейропсихічні розлади.

АналогиТаміфлю

  • Сельтавір
  • Флукап
  • Рінівір

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся