Тамістол - інструкція, застосування, аналоги препарату

Тамістол фото упаковки

Застосування Тамістолу

Тамістол - склад і форма випуску препарату

Тамістол: як приймати препарат

Тамістол - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Тамістолу

Протимікробні та антисептичні засоби, що застосовуються у гінекології, за винятком комбінацій з кортикостероїдами.

Протизапальні засоби, що застосовуються при захворюваннях кишечнику.

Тамістол – протимікробний лікарський засіб (антисептик). Діюча речовина мірамістин – катіонна поверхнево-активна речовина з протимікробною (антисептичною) дією. В основі дії мірамістину – пряма гідрофобна взаємодія молекули з ліпідами мембран мікроорганізмів, що приводить до їх фрагментації і руйнування.

На відміну від інших антисептиків, мірамістин має високу вибірковість дії відносно мікроорганізмів, оскільки практично не діє на мембрани клітин людини. Даний ефект пов’язаний з іншою структурою клітинних мембран людини (значно більшою довжиною ліпідних радикалів, що різко обмежують можливість гідрофобної взаємодії мірамістину з клітинами).

Застосування Тамістолу

У гінекології: гострі і хронічні вагініти бактеріальної або грибкової етіології. Профілактика запальних ускладнень перед проведенням гінекологічних втручань (штучне переривання вагітності, встановлення і видалення внутрішньоматкової спіралі, діатермокоагуляція шийки матки, гістеросальпінгографія та інші).

У венерології: профілактика захворювань, що передаються статевим шляхом.

У проктології: проктит, проктосигмоїдит, післяопераційні інфекції прямої кишки.

Тамістол - склад і форма випуску препарату

Супозиторії по 0,015 г для ректального та вагінального застосування. Супозиторії білого кольору, кулеподібної форми. Допускається наявність нальоту на поверхні супозиторія.

Діюча речовина: мірамістин;

1 супозиторій містить мірамістину 0,015 г;

допоміжні речовини:поліетиленгліколь 1500, поліетиленгліколь 400, твердий жир, цетиловий спирт, титану діоксид (Е 171), кремнію діоксид колоїдний безводний.

Тамістол: як приймати препарат

У гінекології: інтравагінально, перед застосуванням вийняти супозиторій із захисної упаковки та ввести його глибоко у піхву. При гострих вагінітах – по 1 супозиторію 2 рази на добу протягом 7 днів. При підгострих і хронічних вагінітах – по 1 супозиторію 1 раз на добу перед сном протягом 14 днів (незалежно від фази менструального циклу). При необхідності курс лікування може бути подовжений. З профілактичною метою застосовують по 1 супозиторію 1 раз на добу протягом 2–3 днів.

У венерології: інтравагінально, 1 супозиторій за 10–15 хв до статевого акту.

У проктології:

  • при хронічних проктитах, проктосигмоїдитах – ректально, по 1 супозиторію на добу, після мікроклізми з водою, протягом 1–2 тижнів;
  • після оперативного втручання – ректально, по 1 супозиторію на добу, протягом 1 тижня.

Тамістол - протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання. Індивідуальна чутливість до компонентів лікарського засобу. Протипоказано застосування інтравагінально у період вагітності (безпека застосування не досліджена).

Побічні реакції. В окремих випадках можливе короткочасне відчуття печіння, що зникає через 15–20 с і не потребує припинення лікування.

Аналоги Тамістолу

  • Банбакт
  • Вагіклін
  • Гайнекс
  • Деказоль

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся