Солкодерм - інструкція, застосування, аналоги препарату

Солкодерм фото упаковки

Застосування Солкодерм

Солкодерм - склад і форма випуску препарату

Солкодерм: як приймати препарат

Солкодерм - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Солкодерм

Препарати для видалення бородавок і мозолів. 

При локальному застосуванні на уражених ділянках шкіри Солкодерм призводить до безпосередньої прижиттєвої фіксації і подальшої муміфікації патологічно зміненої тканини, з якою препарат надійшов у взаємодію. Дія препарату чітко обмежується місцем застосування. Безпосередня дія препарату виражається в зміні забарвлення патологічної тканини, оброблюваної від білувато-сірого до жовтуватого.

Девіталізованих таким чином тканина висихає і набуває коричневого відтінку (муміфікується). Муміфікований струп самостійно відпадає через кілька днів або тижнів. Загоєння відбувається швидко; ускладнення у вигляді вторинних інфекцій або рубців спостерігаються рідко.

Застосування Солкодерм

Місцеве лікування доброякісних новоутворень шкіри:

  • Verruca vulgaris (звичайні бородавки)
  • Verruca plantaris (плоскі бородавки).

Солкодерм - склад і форма випуску препарату

Діючі речовини: кислота щавлева дигідрат; кислота оцтова Крижана; кислота азотна 70%; міді (II) нітрату тригідрат; кислота молочна 90%; 

1 мл розчину містить кислоти щавлевої дигідрат 57,32 мг кислоти оцтової крижаної 41,08 мг кислоти азотної 70% 580,66 мг міді (II) нітрату тригідрату 0,048 мг кислоти молочної 90% 4,55 мг;

допоміжні речовини: вода очищена.

Солкодерм: як приймати препарат

Солкодерм призначений виключно для зовнішнього застосування і може застосовувати тільки лікар або медична сестра під контролем лікаря.

Внаслідок нестабільності розчину у відкритій ампулі при кожній аплікації необхідно використовувати нову ампулу. Ампули надломити в місці штриха. Відкрита ампула може бути закріплена в спеціальному поглибленні в упаковці. Перед процедурою уражену ділянку шкіри обробити спиртом або ефіром. Солкодерм наносити безпосередньо на уражену ділянку шкіри. Для нанесення препарату в кожній упаковці є аплікатор з гострим і тупим кінцем і скляна трубочка. Гострий кінець аплікатора призначений для обробки незначних уражень, тупий кінець - для обробки великих та / або ороговілих уражень.

За допомогою скляної трубочки можна обробляти поверхні площею до 2-3 см.

Солкодерм обережно наносити на уражену ділянку аплікатором або скляною трубочкою і потім пенетрувати пластмасовим аплікатором до повного вбирання розчину. Протягом наступних 3-5 хв необхідно проконтролювати появу біло-сірого або жовтуватого забарвлення шкіри. Цю процедуру повторювати до появи зазначеного забарвлення. Зони ураження поблизу слизової оболонки і очей слід обробляти з особливою обережністю.

При обробці ороговілих бородавок частина рогового шару може бути попередньо видалена. Новоутворення діаметром понад 10 мм обробляються солкодермом тільки в тому випадку, коли вражений тільки верхній шар шкіри. При множинних ураженнях лікування солкодермом повинна проводитися в кілька етапів з інтервалом приблизно в 4 тижні. За один сеанс може бути оброблено 2-3 новоутворення шкіри із загальною площею не більше 2-3 см 2 .

Тимчасове незначне почервоніння і поява білого ішемічного кільця навколо місця нанесення препарату є нормальним явищем і не вимагає спеціального лікування. Протягом декількох днів після лікування новоутворення шкіри, що зазнали впливу Солкодерму, темно-коричневого відтінку і висихає з утворенням струпа. При незадовільній муміфікації лікування можна повторити через кілька днів.

З метою нормального протікання процесу висихання і муміфікації новоутворення, потерпілого дії Солкодерму, слід обробляти 70% спиртом 2-3 рази на день, особливо після прийняття ванни / душу. Не видаляти струп нігтем або інструментально. Для нормального протікання процесу загоєння і уникнення наступного утворення рубців струп повинен відпасти самостійно. До моменту повного загоєння (протягом наступних 2-4 місяців) слід уникати прямого впливу сонячних променів і УФ-випромінювання на ділянку шкіри, що підлягає лікуванню солкодермом.

Солкодерм - протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання. Підвищена чутливість до компонентів препарату. Солкодерм строго протипоказаний при злоякісних пухлинах шкіри, злоякісній меланомі і зміни шкіри, при яких не можна виключити злоякісний процес, бородавки на обличчі, на ділянках шкіри, які межують зі слизовими оболонками, в аногенітальних ділянках; запалення бородавки якщо відома схильність до утворення келоїдних рубців; веснянки.

Одночасно не можна обробляти понад три освіти, оброблена площа не повинна перевищувати 2-3 см 2. У разі необхідності лікування більшої кількості утворень потрібно проводити лікування в кілька етапів з інтервалом близько 4 тижнів.

Побічний ефект. При застосуванні надлишкових кількостей препарату можливе пошкодження більш глибоких шарів тканин. Застосування Солкодерму часто викликає легке короткочасне печіння (локально). Можливе незначне почервоніння навколо місця застосування. При сильній реакції на прилеглих ділянках шкіри можна застосувати стероїдний крем або анестезуючу мазь. У разі появи болю лікування слід негайно припинити.

Застосування Солкодерму може призвести до зміни пігментації шкіри та утворення рубців. Однак при нормальному перебігу процесу загоєння, не супроводжується інфікуванням і самостійному відпаді струпа ризик такого небажаного впливу незначний.

Аналоги Солкодерм

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся