Святогор - інструкція, застосування, аналоги препарату

Святогор фото упаковки

Застосування Святогор

Святогор - склад і форма випуску препарату

Святогор: як приймати препарат

Святогор - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Святогор

Препарат має загальнозміцнювальні, адаптогенні, антистресові, антитоксичні, протизапальні властивості, покращує розумову та фізичну працездатність, витривалість при фізичних та психічних навантаженнях, виявляє стимулюючу (тонізуючу) дію на центральну нервову систему і функції організму в цілому, сприяє підвищенню активності неспецифічних факторів захисту організму. 

Застосування Святогор

  • Фізичні та емоційні навантаження; астенічні стани, підвищена втомлюваність, неврастенічні стани; запобігання та усунення наслідків стресів, підвищена сонливість, вегетосудинна дистонія, гіпертонічна хвороба 1 стадії; пацієнтам, які перенесли соматичні чи інфекційні захворювання з функціональними порушеннями нервової системи.
  • У складі комплексної терапії при запальних захворюваннях верхніх дихальних шляхів, при патологічних станах, що потребують корекції імунної системи, в період реконвалесценції після перенесених тяжких інфекційних захворювань, реабілітації після хронічних захворювань травного тракту; при астенії і зниженій працездатності.

Святогор - склад і форма випуску препарату

Еліксир для перорального застосування по 100 мл у пляшках або банках; по 200 мл у флаконах, по 250 мл або 500 мл у пляшках.

Склад

діючі речовини: 100 мл препарату (еліксиру) містить водно-спиртового екстракту (1:180), отриманого із суміші лікарської рослинної сировини: кореневищ аїру 0,075 г, кореневищ з коренями елеутерококу 0,055 г, кореневищ з коренями ехінацеї пурпурової 0,05 г, кореневищ з коренями оману 0,01 г, кореневищ перстачу 0,07 г, коренів солодки 0,045 г, листя м'яти перцевої 0,025 г, трави буркуну лікарського 0,045 г, трави полину гіркого 0,025 г, плодів глоду 0,04 г, плодів шипшини 0,05 г, плодів кропу запашного 0,02 г;

допоміжні речовини: цукор-пісок, колер Е-150а або колер Е-150d, вода очищена, етанол 40 %.

Святогор: як приймати препарат

Препарат призначають внутрішньо, дорослим – по 5-10 мл (1-2 чайні ложки) в нерозведеному або розведеному вигляді (у 50-100 мл води) 2 рази в першій половині дня, за 30 хв до їжі. Курс лікування – 10-14 днів. Можливі повторні курси лікування, але не більше 3-х на рік.

При передозуванні можуть виникнути симптоми, характерні для алкогольного отруєння: надмірне збудження, порушення координації рухів, сп’яніння, втрата свідомості, параліч, блювота, параліч дихального центру, шлунково-кишкові розлади.

Терапія симптоматична – промивання шлунку, призначення сорбентів (вугілля активоване тощо). У важких випадках необхідно звернутись до лікаря.

Святогор - протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання

Підвищена чутливість до компонентів препарату, тяжкі форми ішемічної хвороби серця, виражені порушення функцій печінки і нирок. Не рекомендується приймати препарат особам, хворим на алкоголізм, у період вагітності і годування груддю.

Побічні ефекти 

Може спостерігатись індивідуальна непереносимість компонентів препарату, що потребує його відміни. При тривалому застосуванні у дозах, що перевищують рекомендовані, можливі порушення сну, головний біль.

Аналоги Святогор

  • Авралії настоянка
  • Бальзам Вігор
  • Біоарон С
  • Вівабон
  • Вітанго

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся