Сульпірид - інструкція, застосування, аналоги препарату

Сульпірид фото упаковки

Застосування Сульпіриду 

Сульпірид - склад і форма випуску препарату

Сульпірид: як приймати препарат

Сульпірид - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Сульпіриду

Сульпірид впливає на допамінергічну нервову передачу в головному мозку як допаміноміметик, завдяки чому справляє активуючу дію. У високих дозах сульпірид також має антирепродуктивну дію.

Застосування Сульпіриду 

Короткотривале симптоматичне лікування тривожних станів у дорослих у випадках, коли звичайні терапевтичні заходи не дали результатів.

Серйозні поведінкові розлади (ажитація (тривожне збудження), стереотипія) у дітей віком від 6 років, особливо у пацієнтів з аутичними синдромами.

Сульпірид - склад і форма випуску препарату

діюча речовина: сульпірид; 1 таблетка містить сульпіриду 50 мг;

допоміжні речовини: целактоза 80 (суміш лактози моногідрату та целюлози порошкоподібної (75:25)), целюлоза мікрокристалічна, крохмаль кукурудзяний, кремнію діоксид колоїдний безводний, тальк, магнію стеарат.

Таблетки. Основні фізико-хімічні властивості: таблетки білого або майже білого кольору круглої циліндричної форми з плоскими поверхнями та фасками.

Сульпірид: як приймати препарат

Для перорального застосування. Слід завжди призначати мінімальну ефективну дозу. Якщо клінічний стан пацієнта дозволяє, лікування має розпочинатися з низької дози, після чого можливе поступове титрування дози.

Дорослі. Короткотривале симптоматичне лікування тривожних станів у випадках, коли звичайні терапевтичні заходи не дали результатів: добова доза становить 50-150 мг протягом не більше 4 тижнів.

Діти віком від 6 років. Серйозні поведінкові розлади (ажитація (тривожне збудження), самопошкодження, стереотипія), особливо у пацієнтів з аутичними синдромами: 5 мг/кг маси тіла на добу (у разі необхідності ця доза може бути збільшена до 10 мг/кг маси тіла на добу).

Діти. Оскільки ефективність та безпечність застосування сульпіриду дітям вивчено не в повному обсязі, його слід застосовувати з обережністю. Через вплив, який чинить препарат на когнітивні здібності, рекомендується щорічно проводити клінічне обстеження з метою оцінки здатності до навчання. Необхідно періодично коригувати дозу препарату, виходячи з клінічного статусу дитини.

Сульпірид - протипоказання, побічні ефекти

  • Підвищена чутливість до сульпіриду або будь-якої з допоміжних речовин препарату.
  • Пролактинозалежні пухлини (наприклад, пролактиносекретуюча аденома гіпофіза (пролактинома) та рак молочної залози).
  • Відомий або підозрюваний діагноз феохромоцитоми.
  • Гостра порфірія.
  • Комбінації з неантипаркінсонічними агоністами допаміну (каберголін, ротиготин та кінаголід), комбінації з леводопою або антипаркінсонічними лікарськими засобами (включаючи ропінорол), комбінації з мехітазином, циталопрамом та есциталопрамом.
  • Через обмежений досвід застосування сульпіриду у період вагітності його застосування не рекомендується.
  • Оскільки сульпірид проникає у грудне молоко, годування груддю під час лікування не рекомендується.

Аналоги Сульпіриду

  • Бетамакс
  • Еглоніл

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся