Сорцеф таблетки - інструкція, застосування, аналоги препарату

Сорцеф таблетки фото упаковки

Застосування препарату Сорцеф таблетки 

Сорцеф таблетки - склад і форма випуску препарату

Сорцеф таблетки: як приймати препарат

Сорцеф таблетки - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги препарату Сорцеф таблетки 

Цефіксим, що є діючою речовиною препарату Сорцеф таблетки, антибіотик групи цефалоспоринів III покоління для внутрішнього застосування. В умовах in vitro проявляє значну бактерицидну активність відносно широкого спектра грампозитивних і грамнегативних мікроорганізмів.

Застосування препарату Сорцеф таблетки 

Інфекційно-запальні захворювання, спричинені чутливими до препарату мікроорганізмами:

  • інфекції верхніх дихальних шляхів (у тому числі запалення середнього вуха)та інші інфекції верхніх дихальних шляхів (синусит, фарингіт, тонзиліт бактерійної етіології)у випадку відомої або підозрюваної стійкості збудника до інших часто використовуваних антибіотиків, або в разі ризику неефективності лікування;
  • інфекції нижніх дихальних шляхів (у тому числі гострий бронхіт і загострення хронічного бронхіту);
  • інфекції сечовивідних шляхів (у тому числі цистит, цистоуретрит, неускладнений пієлонефрит).

Сорцеф таблетки - склад і форма випуску препарату

Діюча речовина:cefixime; 1 таблетка, вкрита плівковою оболонкою, містить цефіксиму 400 мг (у формі цефіксиму тригідрату 447,630 мг);

Допоміжні речовини: желатин; кальцію гідрофосфат, дигідрат; крохмаль кукурудзяний; крохмаль прежелатинізований; магнію стеарат; натрію лаурилсульфат; целюлоза мікрокристалічна; гіпромелоза; макрогол 4000; титану діоксид (Е 171).

Лікарська форма - таблетки, вкриті плівковою оболонкою.

Сорцеф таблетки: як приймати препарат

Прийом їжі не впливає на всмоктування цефіксиму. Зазвичай курс лікування становить

7 днів, за необхідності – до 14 днів. При лікуванні неускладнених циститів курс лікування становить 3 дні.

Дорослі і діти старше 12 років з масою тіла більше 50 кг рекомендована доза становить 400 мг (одна таблетка) на добу одноразово або 200 мг (половина таблетки) кожні 12 годин залежно від тяжкості захворювання.

Пацієнти літнього віку: призначати препарат у рекомендованій для дорослих дозі. Слід контролювати функцію нирок і скоригувати дозу при тяжкій нирковій недостатності.

Дозування при нирковій недостатності: цефіксим можна застосовувати при порушенні функції нирок. Для пацієнтів із кліренсом креатиніну 20 мл/хв або вище призначати звичайну дозу і режим дозування. Для пацієнтів із кліренсом креатиніну нижче 20 мл/хв не рекомендується перевищувати дозу 200 мг (половина таблетки) 1 раз на добу. Це також стосується пацієнтів, які знаходяться на постійному амбулаторному перитонеальному діалізі або гемодіалізі.

Дітям віком до 12 років рекомендується застосовувати препарат в іншій лікарській формі.

Сорцеф таблетки - протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання

Підтверджена гіперчутливість до антибіотиків групи цефалоспоринів або до інших компонентів препарату; підвищена чутливість до пеніцилінів; порфірія.

Побічні реакції

  • З боку крові і лімфатичної системи: еозинофілія, гипереозинофілія, агранулоцитоз, лейкопенія, нейтропенія, гранулоцитопенія, гемолітична анемія, тромбоцитопенія, тромбоцитоз, гіпопротромбінемія, тромбофлебіт, подовження тромбінового та протромбінового часу (кровотечі та синці без видимих причин), пурпура.
  • З боку травної системи: спазми у шлунку, біль у животі, діарея*, диспепсія, нудота, блювання, метеоризм, дисбактеріоз, кандидоз слизових оболонок рота, стоматит, глосит.
  • З боку печінки та жовчовивідних шляхів:жовтяниця, гепатит, холестаз.
  • Інфекційні та паразитарні захворювання: псевдомембранозний коліт.
  • З боку лабораторних показників: підвищення аспартатамінотрансферази, підвищення аланінамінотрансферази, підвищення білірубіну в крові, підвищення сечовини крові, підвищення сироваткового креатиніну.
  • З боку обміну речовин і харчування:анорексія (втрата апетиту).
  • З боку нервової системи:головний біль, запаморочення, дисфорія, гіперактивність.
  • З боку органів слуху: втрата слуху.

Аналоги препарату Сорцеф таблетки 

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся