Сироп кореня солодки - інструкція, застосування, аналоги препарату

Застосування Сиропу кореня солодки

Сироп кореня солодки - склад і форма випуску препарату

Сироп кореня солодки: як приймати препарат

Сироп кореня солодки - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Сиропу кореня солодки

Препарат застосовується при кашлі і застудних захворюваннях. Корені солодки голої містять гліциризин, калієву та кальцієву солі гліциризинової кислоти, флавонові глікозиди (ліквіритин, ліквіритигенін, ліквіритозид).

Застосування Сиропу кореня солодки

Застосовується у комплексній терапії інфекційно-запальних захворювань дихальних шляхів, що супроводжуються утрудненим відходженням мокротиння та кашлем (гострі та хронічні бронхіти, трахеобронхіти, пневмонія, бронхоектатична хвороба).

Як допоміжний засіб при хронічному гіперацидному гастриті.

Сироп кореня солодки - склад і форма випуску препарату

Препарат випускається у формі сиропу. Це густувата рідина бурого кольору, специфічного запаху. В процесі зберігання допускається випадання осаду.

Діюча речовина: екстракт солодкового кореня густий (ExtractumGlycyrrhizespissum) (3:1) (екстрагент – вода очищена);

100 г сиропу містять екстракту солодкового кореня густого (ExtractumGlycyrrhizespissum) (3:1) (екстрагент – вода очищена) – 4 г;

Допоміжні речовини: етанол 96 %, цукор, вода очищена.

Сироп кореня солодки: як приймати препарат

Дорослим і дітям віком від 12 років застосовувати по 1 столовій ложці (15 мл) сиропу після їди 3-4 рази на добу.

Тривалість курсу лікування визначає лікар індивідуально для кожного пацієнта з урахуванням ступеня тяжкості та особливостей перебігу захворювання, стабільності досягнутого терапевтичного ефекту і переносимості препарату.

Діти. Дітям віком до 12 років препарат не призначати.

Сироп кореня солодки - протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання: підвищена чутливість до будь-яких компонентів препарату, цукровий діабет, порушення функції печінки та нирок, артеріальна гіпертензія, гіпокаліємія, тяжкий ступінь ожирення.

Препарат протипоказаний у період вагітності, оскільки солодка гола підвищує рівень естрогенів, внаслідок чого порушується гормональний баланс. Препарат протипоказаний у період годування груддю.

Протягом застосування препарату слід утримуватися від керування автотранспортом та роботи з потенційно небезпечними механізмами.

Побічні реакції

При індивідуальній підвищеній чутливості можливий розвиток алергічних реакцій, включаючи висипання, свербіж, гіперемію шкіри, набряки.

Тривале застосування препаратів солодки у надмірних дозах може спричинити порушення водно-електролітного балансу і призвести до утворення набряків, розвитку гіпокаліємії; в окремих випадках можливі підвищення артеріального тиску, гіпокаліємічна міопатія та міоглобінурія.

У разі виникнення будь-яких небажаних явищ пацієнту необхідно припинити застосування препарату та звернутися до лікаря!

Аналоги Сиропу кореня солодки

  • Алтеї корені
  • Алтеї кореня сироп
  • Алтейка
  • Бронхо тайсс краплі
  • Бронхофіт
  • Мукалітан
  • Пектолван плющ
  • Подорожника сироп
  • Синкотал

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся