Сіофор 1000 - інструкція, застосування, аналоги препарату

Сіофор 1000 фото упаковки

Застосування Сіофор 1000

Сіофор 1000 - склад і форма випуску препарату

Сіофор 1000: як приймати препарат

Сіофор 1000 - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Сіофор 1000

Сіофор 1000 - таблетки, що вживають при цукровому діабеті.

Застосування Сіофор 1000

  • Цукровий діабет ІІ типу при неефективності дієтотерапії та режиму фізичних навантажень, особливо у пацієнтів з надлишковою масою тіла;
  • як монотерапія або комбінована терапія сумісно з іншими пероральними гіпоглікемічними засобами, або сумісно з інсуліном для лікування дорослих.
  • як монотерапія або комбінована терапія з інсуліном для лікування дітей віком від 10 років та підлітків.
  • Для зменшення ускладнень діабету у дорослих пацієнтів з цукровим діабетом ІІ типу і надлишковою масою тіла як препарат першої лінії після неефективної дієтотерапії.

Сіофор 1000 - склад і форма випуску препарату

Склад. Діюча речовина: metformin hydrochloride;

1 таблетка, вкрита плівковою оболонкою, містить метформіну гідрохлориду 1000 мг, що відповідає метформіну 780 мг;

допоміжні речовини: гіпромелоза (15000 мПа·с та 5 мПа·с), повідон (К 25), магнію стеарат,поліетиленгліколь 6000, титану діоксид (Е 171).

Лікарська форма. Таблетки, вкриті плівковою оболонкою.

Основні фізико-хімічні властивості: білого кольору довгасті таблетки, вкриті плівковою оболонкою, що мають клиновидне заглиблення «snap-tab»з одного боку та риску для розподілу – з іншого.

Сіофор 1000: як приймати препарат

Дорослі з нормальною функцією нирок (ШКФ≥90 мл/хв).

Монотерапія та комбінація з іншими пероральними протидіабетичними засобами.

Початкова доза становить 1 таблетку, вкриту плівковою оболонкою, 500 мг або 850 мг метформіну гідрохлориду 2-3 рази на добу, яку слід приймати під час або після їди. Через 10-15 діб дозу слід відкоригувати залежно від показників рівня цукру крові. Поступове підвищення дози позитивно впливає на переносимість препарату травним трактом. Пацієнтам, які застосовують високі дози метформіну гідрохлориду (2 або 3 г на добу), можливо замінити застосування 2 таблеток, вкритих плівковою оболонкою по 500 мг метформіну гідрохлориду, на 1 таблетку, вкриту плівковою оболонкою Сіофор®1000.

Максимальна рекомендована доза метформіну гідрохлориду становить 3 г, розподілена на 3 прийоми. При переведенні з іншого перорального протидіабетичного засобу на метформіну гідрохлорид слід відмінити попередній засіб, а потім розпочати терапію у вищезазначених дозах.

Комбінація з інсуліном.

Для досягнення кращого контролю рівня глюкози у крові метформін та інсулін можна застосовувати у вигляді комбінованої терапії. Зазвичай початкова доза становить 500 мг або 850 мг метформіну гідрохлориду 2-3 рази на добу, у той час як дозу інсуліну слід підбирати відповідно до результатів вимірювання рівня глюкози у крові.

Пацієнти літнього віку.

Через можливе порушення функції нирок у пацієнтів літнього віку дозу препарату визначають на основі ниркових проб. Необхідний регулярний контроль функції нирок.

Ниркова недостатність

Слід визначити швидкістьклубочкової фільтрації (ШКФ) перед початком лікування препаратами, що містять метформін, а також не рідше одного разу на рік після початку лікування. У пацієнтів із підвищеним ризиком подальшого ускладнення ниркової недостатності, а також у пацієнтів літнього віку функцію нирок слід перевіряти частіше, а саме кожні 3-6 місяців.

Діти.

Метформіну гідрохлорид можна застосовувати для лікування дітей віком від 10 років.

Сіофор 1000 - протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання:

  • Підвищена чутливість до діючої речовини або до будь-якої допоміжної речовини.
  • Будь-який тип гострого метаболічного ацидозу (лактацидоз, діабетичний кетоацидоз), діабетична прекома.
  • Ниркова недостатність тяжкого ступеня (швидкість клубочкової фільтрації (ШКФ30 мл/хв).
  • Гострі стани, здатні негативно вплинути на функцію нирок, наприклад, дегідратація, тяжке інфекційне захворювання, шок.
  • Гострі або хронічні захворювання, здатні спричинити гіпоксію тканин, наприклад, декомпенсована серцева недостатність або дихальна недостатність, нещодавно перенесений інфаркт міокарда, шок.
  • Печінкова недостатність, гостра алкогольна інтоксикація, алкоголізм.

Побічні реакції:

  • лактоацидоз;
  • порушення смаку;
  • нудота, блювання, діарея, біль у животі;
  • шкірні реакції, наприклад, почервоніння, свербіж, кропив’янка.

Аналоги Сіофор 1000

  • Метформін;
  • Глюкофаж;
  • Діаформін;
  • Глюмет;
  • Інсуфор.

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся