Сибутін - інструкція, застосування, аналоги препарату

Сибутін фото упаковки

СИБУТІН - інструкція, застосування, аналоги препарату

Застосування СИБУТІНУ 

СИБУТІН - склад і форма випуску препарату

СИБУТІН - як приймати препарат

СИБУТІН - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги СИБУТІНУ

СИБУТІН - інструкція, застосування, аналоги препарату

Чинить пряму спазмолітичну дію на гладком’язові волокна детрузора. Спричиняє  розслаблення детрузора сечового міхура. Збільшує об’єм сечового міхура і зменшує частоту спонтанних скорочень детрузора. 

Застосування СИБУТІНУ 

Нетримання сечі, імперативні позиви або прискорене сечовипускання при нестабільності функції сечового міхура внаслідок нейрогенної дисфункції сечового міхура (гіперрефлексії детрузора), що спостерігається при таких захворюваннях, як розсіяний склероз та spinabifida, або внаслідок ідіопатичної нестабільності функції детрузора (моторне ургентне нетримання сечі). Також застосовувати з метою контролю гіперактивності сечового міхура, що виникає після хірургічних операцій на сечовому міхурі або передміхуровій залозі або при супутньому циститі.

Оксибутиніну гідрохлорид показаний для застосування дітям при:

  • нетриманні сечі, імперативних позивах або прискореному сечовипусканні при нестабільності функції сечового міхура внаслідок ідіопатичної гіперактивності сечового міхура або нейрогенної дисфункції сечового міхура (гіперактивності детрузора);
  • нічний енурез, пов'язаний з гіперактивністю детрузора, у поєднанні з немедикаментозним лікуванням, у випадку неефективності іншої терапії.

СИБУТІН - склад і форма випуску препарату

Таблетки. Діюча речовина: оксибутиніну гідрохлорид. 1 таблетка містить оксибутиніну гідрохлориду 5 мг. Допоміжні речовини: лактози моногідрат, целюлоза мікрокристалічна, крохмаль картопляний, кальцію стеарат.

СИБУТІН - як приймати препарат

Застосовувати перорально.Таблетку можна розподілити на дві рівні дози.

Дорослі - звичайна доза – 5 мг 2-3 рази на добу. Дозу можна підвищити до максимальної – 5 мг 4 рази на добу – для отримання клінічного ефекту за умови переносимості побічних реакцій.

У пацієнтів літнього віку період напіввиведення лікарського засобу збільшений, тому рекомендовано застосовувати дозу 2,5 мг 2 рази на добу, зокрема для ослаблених пацієнтів. Дозу можна підвищити до 5 мг 2 рази на добу для отримання клінічного ефекту за умови доброї переносимості побічних реакцій.

Діти від 5 років - Нейрогенна нестабільність сечового міхура, нічний енурез: звичайна доза становить 2,5 мг 2 рази на добу. Дозу можна підвищити до 5 мг 2-3 рази на добу для отримання клінічного ефекту за умови доброї переносимості побічних реакцій. При нічному енурезі останню дозу слід приймати перед сном.

СИБУТІН - протипоказання, побічні ефекти

  • Гіперчутливість до діючої речовини або до будь-якого з інших компонентів лікарського засобу;
  • міастенія гравіс;
  • вузькокутова глаукома або мілка передня камера ока;
  • пацієнти з гарячкою або за умови підвищеної температури навколишнього середовища, через ризик провокування гіперпірексії;
  • дитячий вік до 5 років;
  • ­езофагеальна дисфункція, включаючи грижу стравохідного отвору;
  • ­функціональна або органічна шлунково-кишкова непрохідність, у тому числі пілоростеноз, паралітична непрохідність кишечнику, атонія кишечнику;
  • ­пацієнти з ілеостомією, колостомією, токсичним мегаколоном; тяжким виразковим колітом;
  • пацієнти з обструкцією сечовивідних шляхів, коли затримка сечовипускання може загостритися, наприклад з гіпертрофією передміхурової залози.

Аналоги СИБУТІНУ

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся