Cертофен - інструкція, застосування, аналоги препарату

Застосування Cертофену

Cертофен - склад і форма випуску препарату

Cертофен: як приймати препарат

Cертофен - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Cертофену

 Cертофен, діюча речовина якого декскетопрофену трометамол, є трометаміновою сіллю (S)-(+)-2-(3-бензоїлфеніл) пропіонової кислоти та активним енантіомером нестероїдного протизапальногозасобу (НПЗЗ) кетопрофену.

Застосування Cертофену

Запалення та біль у суглобах, сухожиллях, зв’язках та м’язах, зумовлені травмами і дегенеративними захворюваннями.

Cертофен - склад і форма випуску препарату

Діюча речовина: декскетопрофен;

1 г гелю містить декскетопрофену (у формі трометамолу) 12,5 мг;

допоміжні речовини: карбомер гомополімер, етанол 96 %, олія лавандова, ментол, натрію гідроксид, вода очищена.

Лікарська форма - гель.

Cертофен: як приймати препарат

Препарат призначений для зовнішнього застосування. Загалом, його рекомендується застосовувати 2–3 рази на добу. Кількість гелю залежить від розміру ураженої ділянки. Добова доза не повинна перевищувати 7,5 г, що відповідає приблизно 14 см гелю. Гель наноситься легким втиранням для полегшення всмоктування. Тривалість лікування не повинна перевищувати 7 діб.

Показання та дозування декскетопрофену дітям віком до 18 років не встановлені.

Cертофен - протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання.

  • Відомі реакції гіперчутливості, наприклад симптоми бронхіальної астми, алергічний риніт, що виникли при застосуванні декскетопрофену, кетопрофену, фенофібрату, тіапрофенової кислоти, ацетилсаліцилової кислоти, інших НПЗЗ або інших компонентів препарату.
  • Будь-які реакції фотосенсибілізації в анамнезі.
  • Наявність в анамнезі шкірних проявів алергії при застосуванні декскетопрофену, кетопрофену, тіапрофенової кислоти, фенофібрату, блокаторів ультрафіолетових (УФ) променів або парфумерних засобів.
  • Вплив сонячних променів (навіть розсіяного світла) або УФ-опромінення у солярії під час лікування препаратом та протягом 2 тижнів після припинення його застосування.
  • Не наносити препарат на відкриті рани, інфіковану шкіру, слизові оболонки, екзему, вугри, статеві органи, в очі і на періорбітальну ділянку.

Побічні реакції.

З боку імунної системи: дуже рідко – системні реакції гіперчутливості (кропив’янка, бронхоспазм).

З боку шкіри та підшкірної клітковини: нечасто – дерматит (еритема, свербіж, запалення, відчуття печіння); рідко – серйозні шкірні реакції, такі як бульозний дерматит (включаючи ексфоліативний), що може розповсюджуватися та набувати генералізованого характеру; невідомо – реакції фотосенсибілізації (еритема, запалення та в деяких випадках – незначна везикуляція).

Аналоги Cертофену

  • Продекс
  • Ролфен
  • Міадекс
  • Кейвер
  • Дексфен
  • Дексанта

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся