Седасен - інструкція, застосування, аналоги препарату

Седасен фото упаковки

Застосування Седасену

Седасен - склад і форма випуску препарату

Седасен: як приймати препарат

Седасен - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Седасену

Комбінований препарат рослинного походження з групи снодійних та седативних засобів.

Застосування Седасену

Показання до застосування препарату - неврози, що супроводжуються такими симптомами:

  • нервове збудження;
  • неспокій;
  • напруження, спричинене стресом;
  • розлади сну.

Седасен - склад і форма випуску препарату

Препарат випускається у формі твердих желатинових капсул. Вміст капсули – порошок або гранули від світло-коричневого до коричневого кольору зі специфічним запахом.

Діючі речовини: 1 капсула містить 50 мг валеріани екстракту сухого (ValerianaofficinalisL.)(3-8:1)(екстрагент – етанол 80 %); 25 мг м’яти перцевої екстракту сухого (MenthapiperitaL.)(4-6:1)(екстрагент – етанол 50 %); 25 мг м’яти лимонної (меліси) екстракту сухого (MelissaofficinalisL.)(6-8:1)(екстрагент – етанол 70 %);

До складу препарату також входять допоміжні речовини: лактоза безводна, тальк, кремнію діоксид колоїдний безводний; 

Оболонка капсули містить: титану діоксид (Е 171), заліза оксид жовтий (Е 172), індиготин (Е 132) та желатин.

Седасен: як приймати препарат

Перед застосуванням слід проконсультуватися з лікарем. Дорослим та дітям віком від 12 років при розумовому навантаженні, збудженому стані або роздратованості препарат застосовувати по 1-2 капсули 2-3 рази на добу; при безсонні – по 1-2 капсули за 1 годину до сну.

Максимальна добова доза для дорослих – 6 капсул, поділених на 3 прийоми. Для препарату характерний поступовий прояв дії. Для досягнення оптимального ефекту лікування його рекомендується застосовувати щонайменше протягом 14 днів. Термін лікування не обмежений. Навіть при тривалому застосуванні препарату звикання не спостерігається.

Після припинення лікування синдром відміни відсутній. Якщо протягом 14 днів не спостерігається покращення стану, слід проконсультуватися з лікарем.

Седасен - протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання до застосування препарату:

  • Гіперчутливість до будь-яких компонентів препарату;
  • виражена артеріальна гіпотензія;
  • бронхіальна астма;
  • Депресія або інші стани; що супроводжуються пригніченням діяльності центральної нервової системи.

Побічні реакції на Седасен:

  • З боку травного тракту: нудота, спазми у животі, можливе загострення печії.
  • З боку центральної нервової системи: сонливість, в’ялість, астенічні прояви (слабкість, зниження настрою, пригніченість емоційних реакцій), зниження працездатності та концентрації уваги, запаморочення, депресія.
  • З боку організму в цілому: реакції гіперчутливості – висипання, свербіж, кропив’янка, почервоніння та набряк шкіри. У цьому випадку необхідно звернутися до лікаря.

При передозуванні препаратами, що містять валеріану, можуть виникати головний біль, сонливість, млявість, загальна слабкість, біль у животі, нудота, зниження гостроти слуху та зору, брадикардія чи тахікардія, зниження концентрації уваги, посилення седативного ефекту.

Аналоги Седасену

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся