Ринофлуімуцил - інструкція, застосування, аналоги препарату

Ринофлуімуцил фото упаковки

Застосування Ринофлуімуцилу

Ринофлуімуцил - склад і форма випуску препарату

Ринофлуімуцил: як приймати препарат

Ринофлуімуцил - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Ринофлуімуцилу

Ринофлуімуцил чинить муколітичну i протинабрякову дію.

Застосування Ринофлуімуцилу

Препарат застосовують при гострому і підгострому риніті з густим гнійно-слизовим секретом, хронічному риніті, вазомоторному риніті, синуситі.

Ринофлуімуцил - склад і форма випуску препарату

Безбарвний розчин із м’ятним ароматом. Склад: діючі речовини - 1 мл препарату містить: ацетилцистеїну – 10 мг, туаміногептану сульфату – 5 мг. Допоміжні речовини: бензалконію хлорид, гіпромелоза, динатрію едетат, натрію дигідрофосфату моногідрат, натрію гідрофосфату додекагідрат, дитіотреїтол, сорбіт (Е 420), м'ятний ароматизатор, етанол 96 %, натрію гідроксид, вода для ін'єкцій.

Ринофлуімуцил: як приймати препарат

Препарат слід з обережністю застосовувати пацієнтам, що страждають оклюзійними захворюваннями судин, бронхіальною астмою, діабетом і приймають β-блокатори. 

Тривале застосування препаратів, що містять судинозвужувальні речовини, може змінити нормальну функцію слизової оболонки носової порожнини і навколоносових пазух, тим самим спричиняти медикаментозне звикання. Тому часте використання протягом тривалого часу може стати причиною розвитку побічних ефектів.

Вагітність. Окремі дані, щодо застосування ацетилцистеїну при вагітності, не вказують на несприятливу дію цього лікарського засобу на перебіг вагітності, здоров'я плоду або новонародженого. Значущі епідеміологічні дані на сьогодні відсутні. Дослідження, проведені на тваринах, не вказують на пряме або непряме шкідливий вплив ацетилцистеїну на репродуктивну функцію.

Застосування препарату під час вагітності не рекомендується.

Годування груддю. Дані про екскрецію ацетилцистеїну або туаміногептану у грудне молоко відсутні, тому не слід застосовувати цей препарат у період годування груддю.

Дозування. Препарат вводять у носову порожнину за допомогою спеціального розпилювача.

Дорослим - по 2 дози спрею (2 натискання на клапан) у кожну ніздрю 3-4 рази на добу.

Дітям віком старше 12 рокiв - по 1 дозі спрею (1 натискання на клапан) у кожну ніздрю 3-4 рази на добу.

Після першого вiдкриття препарат може бути використаний протягом 20 днів.

Ринофлуімуцил - протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання: пiдвищена чутливість до активного компонента або до будь-яких інших компонентiв препарату; -феохромоцитома; закритокутова глаукома; гіпертиреоз; видалення гіпофіза або перенесені операції з доступом до твердої мозкової оболонки.

Препарат протипоказаний з одночасним застосуванням інших симпатоміметичних засобів, включаючи інші деконгестанти, які застосовують інтраназально.

Побічні ефекти:

  • прискорене серцебиття, тремор;
  • сухість слизової оболонки носа і горла, а також запалення сальних залоз;
  • підвищена чутливість;
  • тривога, галюцинації, марення;
  • головний біль, занепокоєння, збудження, безсоння;
  • тахікардія, аритмії, артеріальна гіпертензія;
  • нудота;
  • шкірнi висипання;
  • затримка сечі, дратівливість.

Аналоги Ринофлуімуцилу

  • ацетилцистеїн;
  • туаміногептан.

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся