Рекутан - інструкція, застосування, аналоги препарату

Рекутан фото упаковки

Застосування Рекутан 

Рекутан - склад і форма випуску препарату

Рекутан: як приймати препарат

Рекутан - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Рекутан 

Дерматологічні препарати.

Має низку ефектів, обумовлених хімічними речовинами, що входять до складу екстракту квітів ромашки. Зокрема лікарський засіб має протизапальний ефект (пригнічує ексудативні процеси), ранозагоювальний ефект (стимулює регенерацію тканин), а також чинить певну антисептичну дію. Рекутан не чинить місцево-подразнювальної дії. Тривале застосування препарату не спричиняє негативного впливу на організм.

Застосування Рекутан 

Застосовують як окремий засіб або у комплексній терапії при запальних захворюваннях порожнини рота (стоматити, гінгівіти, глосити, пародонтоз), при захворюваннях верхніх дихальних шляхів (фарингіти, тонзиліти, у тому числі після тонзилектомії); у проктологіїпри геморої; у гінекології – місцево при запальних процесах, ерозії шийки матки; для профілактичної обробки піхви перед кесаревим розтином. Лікарський засіб застосовують у вигляді полоскань, інгаляцій, клізм, ванночок.

Внутрішньо застосовують при хронічному гастриті, коліті, ентероколіті, виразковій хворобі шлунка та дванадцятипалої кишки.

Рекутан - склад і форма випуску препарату

Рідина, темно-бурого кольору з запахом ромашки. Допускається утворення осаду.

Діюча речовина: квітів ромашки екстракт рідкий (Chamomillafloresextractumliquidum)(екстрагент 50 % (об/об) етанол) (1:1)до 100 мл;

допоміжні речовини: полісорбат-80, етанол 50 %.

Рекутан: як приймати препарат

При захворюваннях порожнини рота – для полоскань: 2 чайні ложки (10 мл) препарату розчиняють у склянці (200 мл) води. При пародонтозі у цьому розчині змочують турунди, котрі вводять у ясенні кармани на 10–15 хвилин щоденно протягом 3–7 днів.

При захворюваннях верхніх дихальних шляхів – для щоденних інгаляцій використовують розчин: 2 чайні ложки (10 мл) препарату розчиняють у склянці (200 мл) води, застосовують протягом 10 днів.

При захворюваннях шлунка та дванадцятипалої кишки (хронічному гастриті, коліті, ентероколіті, виразковій хворобі шлунка та дванадцятипалої кишки) екстракт приймають внутрішньо у вигляді розчину: дорослим 1 чайна ложка (5 мл) препарату на ½ склянки (100 мл) теплої води за 20 хвилин до їди 2–4 рази на добу.

При геморої застосовують у вигляді клізм і ванночок: 2 чайні ложки (10 мл) препарату на склянку (200 мл) теплої води 2–3 рази на добу.

Для піхвових промивань – 2–3 столові ложки (30–45 мл) препарату на 1 л теплої води 2–3 рази на добу протягом 3–4 тижнів.

Перед вживанням збовтувати.

Діти.

Досвід застосування препарату дітям відсутній.

Рекутан - протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання. Підвищена чутливість до компонентів препарату.

Побічні реакції. При індивідуальній підвищеній чутливості до ромашки можливі алергічні реакції (гіперемія, свербіж шкіри, висипання, кропив’янка, набряк Квінке, анафілактичний шок).

Аналоги Рекутан 

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся