Офтолік - інструкція, застосування, аналоги препарату

Офтолік фото упаковки

Застосування Офтолік 

Офтолік - склад і форма випуску препарату

Офтолік: як приймати препарат

Офтолік - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Офтолік 

Офтальмологічні засоби. Офтолік – препарат, що чинить захисну дію на рогівку ока при зниженні секреції слізної рідини, забезпечує необхідний зволожувальний ефект, тривало контактуючи з рогівкою ока. Основний компонент – полівініловий спирт, має властивості, подібні до властивостей муцину (речовини, що продукується кон'юнктивою ока). У комбінації з повідоном забезпечує посилення ефекту змащування, що призводить до зменшення  подразнення та сухості поверхні ока. Потовщення слізної плівки забезпечує заспокійливу дію на око у випадку зміни властивостей муцину, наприклад, при застудних захворюваннях, бактеріальних, грибкових і запальних ураженнях очей. Захисна функція потовщеного шару сльози особливо помітна при травмах і ерозіях кон'юнктиви і рогівки.

Застосування Офтолік 

Сухий кератокон'юнктивіт, синдром «сухого ока» (почервоніння, подразнення та відчуття дискомфорту в оці (очах), спричинені зменшенням продукування або відсутністю секрету слізних залоз).

Офтолік - склад і форма випуску препарату

Краплі очні: прозорий безбарвний або злегка жовтуватий розчин.

Діючі речовини: 1 мл розчину містить спирту полівінілового 14 мг, повідону 6 мг;

допоміжні речовини: бензалконію хлорид, динатрію едетат, натрію хлорид, натрію гідроксид, кислота хлористоводнева, вода для ін'єкцій.

По 10 мл у флаконі-крапельниці, № 1 у пачці.

Офтолік: як приймати препарат

Призначають дорослим по 1-2 краплі в одне око 3-4 рази на добу. Тривалість курсу, повторні курси  лікування  встановлюються  лікарем  індивідуально.

Спосіб застосування. Відхилити голову назад, обережно пальцем відтягнути нижню повіку ураженого ока, внести 1-2 краплі препарату та закрити очі. На 1-2 хвилини пальцем притиснути внутрішній край ока для запобігання потрапляння препарату до слізної протоки та зниження можливості потрапляння препарату у системний кровотік. Не моргати. Залишки препарату навколо ока видалити за допомогою чистої серветки, уникаючи контакту з оком.

Для запобігання забрудненню кінчика крапельниці не можна торкатися ним до повік або ділянки навколо ока.

Діти. Безпека застосування дітям не встановлена.

Офтолік - протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання. Підвищена чутливість до компонентів препарату.

Побічні реакції. Препарат застосовується місцево, тому системні прояви відсутні.

Офтальмологічні розлади, пов'язані з місцем застосування. Печіння в очах, відчуття поколювання, затуманення зору, біль в оці (очах).

Порушення з боку імунної системи. Алергічні реакції включаючи висипання, свербіж шкіри, почервоніння в тому числі на шкірі навколо очей (ока).

Порушення з боку нервової системи. Головний біль.

Оскільки препарат містить у якості консерванта бензалконію хлорид, можливе виникнення пов'язаних з ним реакцій, а саме: почервоніння, підвищення проникності епітелію рогівки, зменшення щільності бокаловидних клітин, посилення подразнення, запалення. При тривалому застосуванні можливе виникнення цитостатичного ефекту на рогівку ока, що супроводжується зупинкою цитокінезу, безпосереднім зменшенням клітин епітелію, їх рухливості та здатності до поділу протягом 2 годин після застосування, пошкодження клітин передньої частини ока.

Аналоги Офтолік 

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся