Офтамірин - інструкція, застосування, аналоги препарату

Офтамірин фото упаковки

Застосування Офтамірину

Офтамірин – склад і форма випуску препарату

Офтамірин: як приймати препарат

Офтамірин – протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Офтамірину

Засоби, які застосовують в офтальмології та отології. Протинабрякові та інші препарати для місцевого застосування при захворюваннях порожнини носа.

Застосування Офтамірину

У комплексному лікуванні інфекційних процесів переднього відділу ока (блефарити, кон’юнктивіти, кератити, кератоувеїти), спричинених грампозитивними і грамнегативними бактеріями, хламідіями, грибами та вірусами, чутливими до мірамістину, травми ока, опіки очей (термічні і хімічні).

Профілактика офтальмії новонароджених, у тому числі гонококової і хламідійної. Профілактика і лікування гнійно-запальних уражень очей у перед- і післяопераційному періоді.

У комплексному лікуванні гострого та хронічного зовнішнього отиту, хронічного гнійного мезотимпаніту, отомікозів.

У комплексному лікуванні гострого риніту.

Офтамірин – склад і форма випуску препарату

Краплі очні/вушні/назальні.

Склад. Діюча речовина: мірамістин.

1 мл розчину містить мірамістину 0,1 мг.

Допоміжні речовини: натрію хлорид, динатрію фосфат додекагідрат, натрію дигідрофосфат дигідрат, вода для ін’єкцій.

Офтамірин: як приймати препарат

Офтальмологія.

Для лікування інфекційних процесів переднього відділу ока дорослим та дітям віком від12 років закапувати у кон’юнктивальний мішок по 2-3 краплі, дітям віком до 12 років по1-2 краплі 4-6 разів на добу. Тривалість лікування зазвичай не перевищує 2 тижнів.

З метою профілактики ускладнень у перед- і післяопераційному періоді – по 2-3 краплі 3 рази на добу за 2-3 дні до операції. Після операції – протягом 3-5 днів по 1-2 краплі 3 рази на добу.

При лікуванні опіків очей, після промивання ока великою кількістю води проводити часті інстиляції (кожні 5-10 хвилин) протягом 1-2 годин. Для подальшого лікування лікарський засіб застосовувати дорослим та дітям віком від 12 років – по 2-3 краплі, дітям віком до 12 років – по 1-2 краплі 4-6 разів на добу.

Для профілактики офтальмії у новонароджених одразу після народження дитині закапувати по 1 краплі лікарського засобу у кожне око 3 рази з інтервалом 2-3 хвилини.

Отоларингологія.

При лікуванні гострих і хронічних зовнішніх отитів, отомікозів

дорослим та дітям віком від 12 років закапувати по 3-5 крапель 4-6 разів на добу;

дітям віком до 12 років – по 2-3 краплі 4-6 разів на добу.

У зовнішній слуховий прохід 4-6 разів на добу протягом 10-14 днів можна вводити марлеву турунду, змочену лікарським засобом (замість закапування).

При хронічних мезотимпанітах застосовувати у комплексному лікуванні за допомогою апаратного ультразвукового зрошення або введення у барабанну порожнину разом з антибіотиками.

При лікуванні гострих ринітів, інфекції слизової оболонки носа закапувати дорослим та дітям від 12 років по 2-3 краплі, дітям віком до 12 років – по 1-2 краплі у кожен носовий хід 4-6 разів на добу. Курс лікування – 7-14 діб.

Особливості дозування. Точне дозування досягається шляхом натискання на дно флакона – 1 натискання = 1 крапля.

Діти. Лікарський засіб можна застосовувати у педіатричній практиці.

Офтамірин – протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання. Підвищена індивідуальна чутливість до мірамістину або до інших компонентів лікарського засобу.

Побічні ефекти. При застосуванні лікарського засобу можливі реакції гіперчутливості. У деяких випадках можливе короткочасне відчуття печіння, що зникає самостійно через 5-20 секунд і не потребує припинення лікування.

Аналоги Офтамірину

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся