Олтар - інструкція, застосування, аналоги препарату

Олтар фото упаковки

Застосування Олтару

Олтар - склад і форма випуску препарату

Олтар: як приймати препарат

Олтар - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Олтару

Глімепірид — гіпоглікемічна речовина, активна при пероральному застосуванні, що належить до групи сульфонілсечовини. Його можна застосовувати при інсуліннезалежному цукровому діабеті.

Глімепірид діє в основному шляхом стимуляції вивільнення інсуліну з β-клітин підшлункової залози.

Як і у випадку з іншими похідними сульфонілсечовини, цей ефект пов’язаний з підвищенням сприйнятливості β-клітин підшлункової залози до фізіологічної стимуляції глюкозою. Крім цього, глімепірид, вірогідно, має виражену екстрапанкреатичну дію, теоретично притаманну й іншим похідним сульфонілсечовини.

Застосування Олтару

лікування цукрового діабету ІІ типу у дорослих, коли лише дієта, фізичне навантаження та зменшення маси тіла виявляються недостатніми для підтримання рівня глюкози в крові.

Олтар - склад і форма випуску препарату

Таблетки.

Склад

Діюча речовина: Глімепірид 4 мг

Допоміжні речовини: лактози моногідрат, крохмаль кукурудзяний, натрію крохмалгліколят (тип а), повідон, полісорбат 80, тальк, магнію стеарат, заліза оксид жовтий (е 172).

Олтар: як приймати препарат

Дозування визначає лікар за результатами досліджень рівня глюкози в крові та сечі.

Початкова доза становить 1 мг*/добу. При досягненні належного контролю цю дозу слід застосовувати для підтримувальної терапії.

Для різних режимів дозування існують таблетки з відповідною силою дії. Якщо глікемічний контроль є недостатнім, дозування необхідно поступово підвищувати, базуючись на даних цього контролю, з інтервалом приблизно 1–2 тижні між кожним етапом, до 2, 3* або 4 мг на добу.

Дозування більше 4 мг на добу дає кращі результати лише у виняткових випадках. Максимальна рекомендована добова доза становить 6 мг.

У пацієнтів з недостатнім контролем максимальною добовою дозою метформіну можна розпочати супутню терапію.

При збереженні дозування метформіну терапія починається з низької дози, яку далі слід підвищувати аж до максимальної добової дози залежно від бажаного рівня метаболічного контролю. Комбіновану терапію слід розпочинати під ретельним медичним наглядом.

У хворих з недостатнім контролем максимальною добовою дозою в разі необхідності може бути розпочата супутня терапія інсуліном. При збереженні дози лікування інсуліном розпочинати з низької дози, яку слід підвищувати залежно від бажаного рівня метаболічного контролю. Комбіновану терапію слід розпочинати під ретельним медичним наглядом.

Олтар - протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання

  • Гіперчутливість до препарату, будь-якої з допоміжних речовин або інших похідних сульфоніл сечовини чи сульфонамідів.
  • Інсулінозалежний діабет.
  • Діабетична кома.
  • Діабетичний кетоацидоз.
  • Тяжкі порушення функції нирок або печінки.

У разі тяжких порушень функції нирок або печінки необхідним є переведення на інсулін.

Побічні ефекти

  • З боку крові та лімфатичної систем: тромбоцитопенія, лейкопенія, еритроцитопенія, гранулоцитопенія, агранулоцитоз, гемолітична анемія, панцитопенія;
  • З боку імунної системи: Лейкопластичний васкуліт, помірні реакції гіперчутливості, які можуть розвинутися до серйозних реакцій з розвитком диспное,артеріальної гіпотензії та іноді з розвитком шоку;
  • З боку органа зору: транзиторні порушення зору,особливо на початковій стадії лікування, що зумовлено зміною концентрації глюкози у крові;
  • З боку ШКТ: нудота, блювання, діарея, здуття живота, дискомфорт у животі, біль у животі, які рідко призводять до необхідності припинення терапії;
  • З боку шкіри та підшкірної клітковини: реакції гіперчутливості шкіри, які можуть проявлятися у вигляді свербежу шкіри, висипання, кропив’янки, фоточутливості.

Аналоги Олтару

  • Амарил
  • Глайрі-1,2,3
  • Глімакс
  • Глімепірид Айкор
  • Глімепірид-КВ

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся