Омнопон – інструкція, застосування, аналоги препарату

Омнопон фото упаковки

Застосування Омнопон

Омнопон – склад і форма випуску

Омнопон – як приймати препарат

Омнопон – протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Омнопон

Омнопон – це опіоїдний аналгетик. 

               

Застосування Омнопон

Больовий синдром сильної інтенсивності, у т.ч. при злоякісних новоутвореннях, інфаркті міокарда, тяжких травмах, підготовці до операції та у післяопераційний період.

Омнопон – склад і форма випуску

Склад

діючі речовини: 1 мл розчину містить морфіну гідрохлориду у перерахуванні на 100 % речовину – 11,5 мг; носкапіну у перерахуванні на 100 % речовину – 5,4 мг; папаверину гідрохлориду у перерахуванні на 100 % речовину – 0,72 мг; кодеїну у перерахуванні на

100 % речовину – 1,44 мг; тебаїну у перерахуванні на 100 % речовину – 0,1 мг;

допоміжні речовини: динатрію едетат, гліцерин, розчин кислоти хлористоводневої 1 М, вода для ін’єкцій.

Лікарська форма. Розчин для ін’єкцій.

Омнопон – як приймати препарат

Препарат вводити підшкірно. Режим дозування індивідуальний. Як правило, дорослим вводити по 1 мл.

Дозу потрібно знижувати для людей літнього віку, осіб з порушеннями психічного стану, для хворих з печінковою та нирковою недостатністю.

Омнопон-ЗН є препаратом вибору при онкологічних захворюваннях. Відповідну дозу застосовувати кожні 12–24 години залежно від ступеня вираженості болю.

Максимальні дози для дорослих: разова – 1,5 мл; добова – 5 мл.

Припинення лікування

Раптове припинення лікування опіоїдами може спричинити абстинентний синдром. Тому припинення лікування слід проводити шляхом поступового зниження дози.

Діт и .Препарат не рекомендовано застосовувати дітям віком до 12 років.

Омнопон – протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання.

Порушення дихання внаслідок пригнічення дихального центру, тяжка печінкова недостатність, черепно-мозкова травма, внутрішньочерепна гіпертензія, інсульт, кахексія, епілептичний статус, загальне сильне виснаження, біль у животі нез’ясованої етіології, гостра алкогольна інтоксикація, делірій, одночасне лікування інгібіторами моноамінооксидази, гарячка, артеріальна гіпотензія, порушення атріовентрикулярної провідності, коматозний стан, глаукома, бронхообструктивний синдром, вік понад 75років, бронхоспазм або схильність до бронхоспазму, індивідуальна підвищена чутливість до компонентів препарату.

Протипоказане застосування дітям віком до 18 років з метою знеболення після проведення тонзил-/аденектомії для лікування обструктивного апное сну, так як ці пацієнти більш чутливі до респіраторних проблем. Протипоказаний дітям до 12 років.

Побічні реакції.

З боку серцево-судинної системи: при тривалому застосуванні можлива брадикардія чи тахікардія, порушення серцевого ритму, ортостатична гіпотензія, артеріальна гіпотензія.

З боку органів дихання: пригнічення дихання, бронхоспазм, апное.

З боку центральної та периферичної нервової системи: седативна або збуджувальна дія (особливо у пацієнтів літнього віку), делірій, галюцинації, підвищення внутрішньочерепного тиску з імовірністю подальшого порушення мозкового кровообігу, головний біль, гіпотермія, сонливість, слабкість, запаморочення, порушення настрою, занепокоєння, гіпергідроз,  дисфорія, алодинія, гіпералгезія (див. розділ «Особливості застосування»). При застосуванні високих доз можливий розвиток ейфорії і м’язова ригідність, наркотична залежність.

З боку орган i в зору:звуження зіниць, порушення зору, диплопія.

З боку травної системи:сухість у роті, нудота, блювання, закреп, анорексія, діарея.

З боку печінки та жовчовивідних шляхів: спазм жовчовивідних шляхів з подальшим зростанням рівня жовчних ензимів, жовтяниця, порушення функцій печінки, підвищення активності печінкових трансаміназ.

З боку сечовидільної системи:порушення відтоку сечі або погіршення цього стану при аденомі передміхурової залози і стенозі уретри.

З боку системи крові та лімфатичної системи: еозинофілія.

З боку шкіри та підшкірної клітковини та імунної системи: алергічні реакції, включаючи свербіж, кропив’янку, анафілактичний шок, висипання на шкірі, гіперемія шкіри, анафілактоїдні реакції.

Загальні розлади:зниження лібідо, пітливість.

Інші: реакції у місці введення, включаючи тромбоз у місці введення, астенічні стани.

Наркотична залежність та абстинентний синдром (синдром відміни)

Застосування опіоїдних аналгетиків може бути пов’язане з розвитком фізичної та/або психологічної залежності та толерантності. Раптове припинення лікування або застосування опіоїдних антагоністів може спричинити розвиток абстинентного синдрому, іноді синдром відміни може розвиватися в проміжках часу між прийомами доз (див. розділ «Особливості застосування»).

Фізіологічні симптоми відміни: ломота в тілі, тремор, синдром неспокійних ніг, діарея, черевні коліки, грипоподібні симптоми, нудота, тахікардія, мідріаз.

Психічні симптоми синдрому відміни:  тривожність, дратівливість, дисфоричний настрій.

Одним з факторів розвитку наркотичної залежності є потяг до наркотиків.

Аналоги Омнопон

Не знайдено аналогів

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся