Номігрен – інструкція, застосування, аналоги препарату

Номігрен фото упаковки

Застосування Номігрену

Номігрен: склад і форма випуску препарату

Номігрен: як приймати препарат

Номігрен: протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Номігрену

Номігрен – це препарат, який оказываетт синергічна і комплексне вплив при мигренозной болю і симптоми, її супроводжують

Застосування Номігрену

Номігрен приймається для купірування та попередження нападів мігрені, в тому числі варіантної, класичної (васкулярної) мігрені, ускладненої мігрені, гістамінової цефалгії (синдром (мігрень) Хортона).

Номігрен: склад і форма випуску препарату

Номігрен: випускається у формі таблеток, вкритих плівковою оболонкою у тубі.

Діючі речовини – Пропіфеназон, Кофеїн, Камілофіну гідрохлорид, Меклоксамина цитрат, Ерготаміну тартрат

Інші інгредієнти – крохмаль кукурудзяний, кросповідон, тальк, магнію стеарат, желатин, кремнію оксид колоїдний безводний, заліза оксид червоний е172 cl 77491, лактози моногідрат, титану діоксид, макрогол 6000, полісорбат 20, натрію цитрат, метакрилат полімерний.

Номігрен: як приймати препарат

Препарат рекомендується застосовувати на початкових запобіжних стадіях головного болю.

Виражена мігрень. Дорослим внутрішньо по 1 таблетці на початку нападу головного болю, при необхідності через 30 хв приймають ще 1 таблетку. Максимальна добова доза - 4 таблетки. Рекомендується не більше 2 терапевтичних курсів протягом 1 міс. Лікування проводиться не більше 2 разів на тиждень з інтервалом 4 добу між прийомами.

Помірно виражена мігрень. Всередину 1 таблетку на початку нападу головного болю. Максимальна добова доза — 4 таблетки. Загальна тижнева доза не повинна перевищувати 10 таблеток.

Номігрен: протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання

  • Підвищена чутливість до компонентів препарату, ІХС, АГ, периферичні васкулярні захворювання, інсульт, виразка шлунка, порушення харчування, захворювання печінки і нирок, сепсис, глаукома, гіпертиреоз, порфірія.
  • Одночасне застосування з ритонавіром, нелфінавіром, индинавиром, ампренавиром, азитроміцином, еритроміцином, кларитроміцином, кетоконазолом, ітраконазолом.
  • Період вагітності і годування груддю.
  • Дитячий вік.

Особливості застосування

Номігрен може впливати на психофізичні здатності пацієнта, особливо при одночасному прийомі з алкоголем або препаратами, що пригнічують ЦНС.

Препарат містить лактозу. Пацієнти з рідкісними вродженими захворюваннями, такими як непереносимість галактози, дефіцит лактази Лаппа або порушення мальабсорбції глюкози-галактози, не повинні приймати цей препарат.

При тривалому прийомі розвивається толерантність до препарату. У разі появи поколювання/затерпання в кінцівках, болі в м'язах рук і ніг, болі за грудиною і тахікардії або брадикардії пацієнту необхідно звернутися до лікаря. При застосуванні препарату більше 2 разів у тиждень можливий розвиток залежності.

Застосування в період вагітності та годування груддю. Не застосовують.

Діти. Не застосовують.

Побічні ефекти

З боку серцево-судинної системи: міокардиальна ішемія, ціаноз, гангрена, слабкий пульс, біль у ділянці серця, зміни на ЕКГ, транзиторна тахікардія або брадикардія, АГ; у поодиноких випадках — інфаркт, шум у вухах.

З боку ШКТ: нудота, блювання, біль в епігастральній області.

З боку нервової системи: парестезії, слабкість, запаморочення, пригнічення свідомості, безсоння, порушення рухової функції, головний біль, сонливість.

Інші: локалізовані набряки, свербіж, біль у м'язах спини та кінцівок, гангрена, м'язова слабкість, можливий розвиток залежності, алергічні реакції.

Зареєстровані випадки ретроперитонеального та/або плевропульмонального фіброзу та ішемії кишечника.

Аналоги Номігрену

  • Авамігран
  • Міг

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся