Нокспрей - інструкція, застосування, аналоги препарату

Нокспрей фото упаковки

Застосування Нокспрею

Нокспрей - склад і форма випуску препарату

Нокспрей: як приймати препарат

Нокспрей - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Нокспрею

Протинабрякові та інші препарати для місцевого застосування при захворюваннях порожнини носа. При введенні у порожнину носа препарат звужує артеріоли слизової оболонки носової порожнини, внаслідок чого зменшується набряк, гіперемія, ексудація, відновлюється носове дихання, зменшуються виділення з носа. Ефірні масла, що входять до складу препарату, сприяють усуненню відчуття подразнення слизової оболонки носа, захищають її від надмірного висихання. Локальне звуження судин слизової оболонки носа і придаткових пазух виникає через 5-10 хвилин після упорскування препарату у порожнину носа і триває протягом 10‑12 годин.

Застосування Нокспрею

Гострі респіраторні захворювання, що супроводжуються закладеністю носа, алергічний риніт, вазомоторний риніт, для відновлення дренажу та носового дихання при захворюваннях придаткових пазух порожнини носа та євстахіїті, для усунення набряку перед діагностичними маніпуляціями у носових ходах.

Нокспрей - склад і форма випуску препарату

Назальний спрей.

Склад. Діюча речовина: оксиметазолін. 1 мл розчину містить 0,5 мг оксиметазоліну гідрохлориду.

Допоміжні речовини: бензалконію хлорид, левоментол, камфора рацемічна, евкаліптол, натрію дигідрофосфат моногідрат, динатрію едетат, пропіленгліколь, вода очищена.

Нокспрей: як приймати препарат

Дорослим та дітям віком від 6 років застосовувати по 1 впорскуванню у кожен носовий хід 2‑3 рази на добу.

Дози, вищі за рекомендовані, застосовувати тільки під наглядом лікаря.

Препарат застосовувати не довше 5-7 днів. Препарат можна застосовувати повторно тільки через кілька днів.

Нокспрей - протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання. Підвищена чутливість до оксиметазоліну, інших адреноміметиків або до будь-яких компонентів препарату; атрофічний риніт; підвищений внутрішньоочний тиск, особливо при закритокутовій глаукомі; феохромоцитома; тяжкі форми серцево-судинних захворювань (артеріальна гіпертензія, ішемічна хвороба серця), виражений атеросклероз, гострі серцево-судинні захворювання або серцева астма, тахісистолічні порушення серцевого ритму, стенокардія; метаболічні порушення (гіпертиреоз, цукровий діабет, порфірія); ниркова недостатність; після трансфеноїдальної гіпофізектомії або іншого хірургічного втручання з відкриванням твердої мозкової оболонки; запалення або пошкодження шкіри навколо носових ходів або слизової оболонки носа. Протипоказане одночасне застосування інгібіторів моноамінооксидази та протягом 2-х тижнів після припинення лікування інгібіторами МАО, а також інших препаратів, що сприяють підвищенню артеріального тиску. Гіпертрофія простати.

Побічні ефекти. Дихальні, торакальні та середостінні розлади: дискомфорт або подразнення у носі, роті та горлі, печіння або сухість слизової оболонки носа, чхання, носова кровотеча, апное у новонароджених та дітей молодшого віку (особливо у випадку передозування). Після того, як ефект від застосування препарату закінчиться, може спостерігатися відчуття сильної закладеності носа (реактивна гіперемія).

З боку нервової системи: головний біль, нудота, запаморочення, сонливість або безсоння, неспокій, знервованість, тривожність, тремор, підвищена втомлюваність, судоми (особливо у дітей), галюцинації (особливо у дітей).

З боку органів зору: подразнення, дискомфорт або почервоніння очей, затуманений зір.

З боку серцево-судинної системи: місцеве назальне застосування може спричинити системні ефекти (тахікардія, підвищення артеріального тиску, пальпітація, відчуття серцебиття, біль у серці), приплив крові до обличчя.

З боку імунної системи: алергічні реакції, у тому числі висипання, свербіж, ангіоневротичний набряк.

Загальні розлади: слабкість.

АналогиНокспрею

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся