НОВОКС-500 - інструкція, застосування, аналоги препарату

НОВОКС-500 фото упаковки

Застосування НОВОКС-500

НОВОКС-500 - склад і форма випуску препарату

НОВОКС-500 - як приймати препарат 

НОВОКС-500 - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги НОВОКС-500

Антибактеріальний засіб для системного застосування. Антибіотик широкого спектра дії з групи хінолонів.

Застосування НОВОКС-500

Інфекції, спричинені чутливими до препарату мікроорганізмами:

  • гострий синусит;
  • загострення хронічного обструктивного захворювання легень, включаючи бронхіт;
  • негоспітальна пневмонія;
  • неускладнений цистит;
  • ускладненіінфекції шкіри та м’яких тканин;

Для лікування вищевказаних інфекцій левофлоксацин слід застосовувати тільки тоді, коли вважається недоцільним застосування антибактеріальних засобів, які зазвичай рекомендують для початкового лікування цих інфекцій.

  • гострий пієлонефрит та ускладнені інфекції сечовивідних шляхів;
  • хронічний бактеріальний простатит.

НОВОКС-500 - склад і форма випуску препарату

Таблетки, вкриті плівковою оболонкою. Діюча речовина: levofloxacin; 1 таблетка містить левофлoксацину гемігідрату еквівалентно левофлоксацину 500 мг або 750 мг; допоміжні речовини: целюлоза мікрокристалічна, крохмаль кукурудзяний, кремнію діоксид колоїдний безводний, повідон, натрію крохмальгліколят (тип А), магнію стеарат, тальк, титану діоксид (Е 171), заліза оксид червоний (Е 172), поліетиленгліколь 6000, гіпромелоза, вода очищена.

НОВОКС-500 - як приймати препарат 

Препарат приймають 1-2 рази на добу. Доза залежить від типу і тяжкості інфекції. Тривалість лікування залежить від перебігу хвороби і становить не більше 14 днів. Рекомендовано продовжувати лікування принаймні протягом 48-72 годин після нормалізації температури тіла або підтвердженого мікробіологічними тестами знищення збудників.

Таблетки ковтають не розжовуючи, запиваючи достатньою кількістю рідини. Застосовують незалежно від прийому їжі. На таблетку нанесено розподільчу риску для зручності поділу її на частини у разі необхідності.

НОВОКС-500 - протипоказання, побічні ефекти

Підвищена чутливість до левофлоксацину, інших фторхінолонів або до будь-якого інгредієнта препарату. Епілепсія. Ушкодження сухожилля, пов’язане з прийомом фторхінолонів.

Препарат протипоказаний вагітним та жінкам, які годують груддю. Якщо під час лікування препаратом діагностується вагітність, про це слід повідомити лікаря.

Дітям віком до 18 років не можна застосовувати препарат, оскільки не виключене ушкодження суглобового хряща.

У деяких пацієнтів препарат може спричинити головний біль, запаморочення/вертиго, сонливість, безсоння, порушення зору, сплутаність свідомості, тому під час його застосування слід утримуватися від керування автотранспортом і роботи зі складними механізмами, що вимагають підвищеної уваги й швидкості психомоторних реакцій.

Аналоги НОВОКС-500

  • Абифлокс 
  • Глево
  • Золев
  • Лебел
  • Лексоф

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся